DRAPSTILTALT: En anestesilege, som jobbet som professor ved Det Kinesiske Universitetet i Hongkong (CUHK), møter denne uka i retten i Hongkong, der han står tiltalt for å ha drept sin kone og parets 16 år gamle datter med to pilatesballer.

Foto: FrameAngel / Shutterstock / NTB Scanpix / Handout
DRAPSTILTALT: En anestesilege, som jobbet som professor ved Det Kinesiske Universitetet i Hongkong (CUHK), møter denne uka i retten i Hongkong, der han står tiltalt for å ha drept sin kone og parets 16 år gamle datter med to pilatesballer. Foto: FrameAngel / Shutterstock / NTB Scanpix / HandoutVis mer

Mener legen drepte kona (47) og dattera (16) med pilatesballer

Kona nektet å skille seg. Da skal legen ha kommet opp med en grusom plan.

En anestesilege, som jobbet som professor ved Det Kinesiske Universitetet i Hongkong (CUHK), møter denne uka i retten i den asiatiske storbyen, der han står tiltalt for å ha drept sin kone og parets 16 år gamle datter med to pilatesballer, skriver BBC.

Mannen ble arrestert i sitt hjem i Ma On Shan i september i fjor, over to år etter at mannens kone (47), og parets datter (16), ble funnet bevisstløse i konas bil.

Det var en jogger som meldte fra om funnet av de to. Tong Yuk-ling fortalte retten at hun opprinnelig trodde at de to hvilte seg i bilen. Det var først da hun kom joggende forbi en andre gang, 45 minutter seinere, at hun ble mistenksom.

For de to sov tilsynelatende fortsatt, og bilens vindusviskere var i full gang til tross for at det ikke regnet, ifølge South China Morning Post.

Nødetatene rykket ut til stedet, og begge ble fraktet til sykehuset Prince of Wales - hvor tiltalte også jobbet. Der ble ofrene bekreftet omkommet kort tid seinere.

TILTALT: En anestilege i Hongkong stilles for retten, tiltalt for å ha fylt en lekkende gymball med giftig gass, for deretter å plassere den i konas Mini Cooper. Kona og parets 16 år gamle datter døde. Foto: Now TV / AP / NTB scanpix
TILTALT: En anestilege i Hongkong stilles for retten, tiltalt for å ha fylt en lekkende gymball med giftig gass, for deretter å plassere den i konas Mini Cooper. Kona og parets 16 år gamle datter døde. Foto: Now TV / AP / NTB scanpix Vis mer

- Drept med giftig gass

Påtalemyndigheten mener mannen, som opprinnelig er fra Malaysia, fylte to oppblåsbare pilatesballer med karbonmonoksid. De punkterte ballene skal så ha blitt plassert i bagasjerommet i konas bil, der gassen sakte, men sikkert lekket ut og drepte dem.

En obduksjon av de to ofrene viste at de hadde mistet livet som følge av kullosforgiftning.

Tekniske undersøkelser av bilen viste imidlertid ingen feil som kunne forklare forgiftningen. Det var da politiet ble oppmerksomme på de to pilatesballene som lå punkterte i bagasjerommet.

Påtalemyndigheten mener mannen hadde planlagt å drepe kona en stund. Han skal ha ønsket å forlate henne, til fordel for en ny kvinne, men kona nektet å skille seg.

Fikk hjelp av elskerinne

Aktor Andrew Bruce uttalte i retten at mannen igangsatte et «meningsløst forskningsprosjekt» for å få tak i karbonmonoksiden som påtalemyndigheten mener han brukte for å drepe kona og dattera.

Han mener også at tiltalte fikk hjelp av sin elskerinne, en ung student, til å få gjennomført dette «prosjektet».

Politiet sier imidlertid det er usannsynlig at mannen ønsket å drepe sin datter. Han skal angivelig ha bedt jenta om å bli hjemme for å jobbe med skolearbeid, slik at hun ikke skulle være i bilen.

Øyevitner har tidligere forklart at de så mannen fylle to oppblåsbare baller med karbonmonoksid. Mannen skal ha fortalt kolleger at han ønsket å undersøke hvilken effekt gassen ville ha på kaniner, men i avhør med politiet skal han ha forklart at han skulle bruke det til å drepe rotter i huset sitt, skriver BBC.

Bruce hevdet også i retten at tiltalte visste nøyaktig hvor farlig gassen var, og at han hadde med et måleinstrument i bilen da han skulle frakte de gassfylte pilatesballene hjem.

Tiltalte nekter straffskyld for drapene. Rettssaken fortsetter fredag.