Mener lensmannen lyver

Lensmannsførstebetjent Edgard Skorbakk fastholder at han leste opp utdrag av anmeldelsen fra Linn Charlott Nesblom for Meløy-lensmann Kjell Sahl. Dermed mener Skorbakk at lensmannen lyver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmannsførstebetjent Edgard Skorbakk vitnet i Meløy-saken i dag. Han har sammen med lensmann Kjell Sahl blitt etterforsket av SEFO i forbindelse med drapet på Linn Charlott Nesblom.

Både SEFO og statsadvokaten henla saken fordi de ikke klarte å bevise om det var Skorbakk eller Sahl som fortalte sannheten om anmeldelsen. Skorbakk hevder han refererte anmeldelsen innhold for sin lensmann, mens Sahl også i retten har forklart at han aldri hørte mer enn at en anmeldelse var levert.

Les forklaringen fra lensmann Kjell Sahl

- Jeg var inne hos Sahl og leste opp utdrag fra anmeldelsen like etter at Linn Charlott og mora hadde forlatt kontoret mitt, forklarte Skorbakk i retten.

Hastet ikke med etterforskning

Han forklarte at han hadde fått beskjed fra Sahl om å legge anmeldelsen i samle-mappa til den nå drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæle, og at han ikke fikk inntrykk av at det hastet med noen etterforskning.

Senest dagen før drapet var Skorbakk i kontakt med både Linn Charlott og hennes mor. Han avtalte å møte Linn Charlott igjen mandag i forbindelse med den videre etterforskningen. Lørdag kveld ble jenta drept.

Smuglet inn i rettslokalet

Mener lensmannen lyver

Skorbakk satt en knapp halvtime i vitneboksen. Han ble nærmest smuglet inn i rettslokalet for å unngå journalister og fotografer, og ble geleidet rett ut etterpå uten å svare på ett eneste spørsmål fra pressen.

Linn Charlott Nesblom anmeldte Jørn-Are Andersen Sæle for vold og drapstrusler allerede 17. september i fjor, men saken ble aldri prioritert av politiet. 6. november ble den 16 år gamle jenta drept, og Sæle har erkjent at det var han som stakk Linn til døde.

Politimester Bjørn Hareide valgte å overflytte Sahl til politistasjonen i Bodø, mens Skorbakk ble tatt ut av den operative tjenesten ved Meløy lensmannskontor. De to politimennene har arbeidet tett sammen i mer enn ti år.

Hodeslaget uten betydning
Hodeslaget uten betydning Vis mer
TØFF TID: En gråtkvalt lensmann Kjell Sahl forklarte i retten om en tøff tid etter drapet på Linn Charlott Nesblom.