Mener Lisa-drapssiktedes advokat er inhabil

På grunn av tidligere verv i Missing People.

PÅGREPET FREDAG: De to pågrepne er siktet for drap. Den eldste brorens forsvarer må nå svare på om hun er inhabil i saken. Foto: Expressen / Foto: Advokatfirman Helena Svärd AB
PÅGREPET FREDAG: De to pågrepne er siktet for drap. Den eldste brorens forsvarer må nå svare på om hun er inhabil i saken. Foto: Expressen / Foto: Advokatfirman Helena Svärd AB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BLOMBERG (Dagbladet): En privatperson har anmeldt den ene drapssiktedes forsvarer i Lisa Holm-saken, fordi de mener hun er inhabil. 

Det melder Gøteborgs-posten mandag formiddag.

Hun forsvarer eldstebroren. 

- Kan anses som inhabilitet? Personen mener at advokaten, Helena Svärd, må diskvalifiseres fra saken på grunn av at hun fram til i mars var ordstyrer i Missing People, organisasjonen som søndag for åtte dager siden ble koblet inn i søket etter den da savnede 17-åringen.   

Ifølge Expressen sier Svärd at hun ikke er inhabil. 

Det var en privatperson som kontaktet tingretten og stilte spørsmål ved Svärds kobling til saken. 

«Lurer på om Helena Svärds (tidligere) kobling til Missing people kan anses som inhabilitet? Hun har som ordfører vært med å ta viktige beslutninger i spørsmål om hvordan Missing People skla jobbe, hun kan Missing People svakheter/brister - men også deres styrker. Hun har kanskje kontakter i organisasjonen som har delt informasjon om søket / funnet / tipsene», skriver anmelderen, ifølge Expressen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.