Coronaviruset i USA:

Mener mange liv kunne vært spart

Tidligere Trump-rådgiver Deborah Birx mener mesteparten av de amerikanske livene som har gått tapt så langt under pandemien kunne vært spart dersom virushåndteringen hadde vært bedre.

CORONAVIRUSET: Lege Deborah Birx mener antallet coronadødsfall i USA kunne ha vært betydelig redusert. Foto: AP/NTB.
CORONAVIRUSET: Lege Deborah Birx mener antallet coronadødsfall i USA kunne ha vært betydelig redusert. Foto: AP/NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lege Deborah Birx ledet corona-innsatsen i Det hvite hus under ekspresident Donald Trump.

Søndag slipper CNN dokumentaren «COVID WAR: The Pandemic Doctors Speak Out», hvor Birx er en av ekspertene som snakker ut.

I dokumentaren åpner Birx opp om landets coronahåndtering under Donald Trump.

Birx mener at antallet coronadødsfall i USA kunne ha blitt «redusert vesentlig» dersom landets byer og stater hadde brukt lærdommen fra virusets første bølge, og prøvd å forhindre de neste bølgene.

Over 548 000 amerikanske liv har gått tapt under pandemien.

- Kunne vært unngått

I dokumentaren blir Birx spurt om hvor stor betydning det hadde hatt om myndighetene hadde innført smitteverntiltakene som har vist seg å bremse spredningen av viruset tidligere.

- Jeg ser på det slik. Første gangen hadde vi en unnskyldning. Det var omtrent 100 000 dødsfall som kom fra den opprinnelige bølgen. Resten av dødsfallene kunne i mine øyne vært unngått eller betydelig redusert, sier Birx i dokumentaren ifølge CNN.

Også en studie fra Columbia University har konkludert med at en raskere coronarespons i USA kunne spart titusenvis av amerikanske liv, ifølge kanalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer