Mener mann tente på egen leilighet, forskanset seg og hindret kvinne i å komme seg ut

Måtte bruke pepperspray for å ta antatt gjerningsmann i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 14.27 i dag fikk politiet melding om et håndgemeng mellom to personer i en leilighet i Storhaug i Stavanger.

- Etter det bare eskalerte det, sier operasjonsleder Helene Strand i Stavanger-politiet til Dagbladet.

Politiet dro på væpnet oppdrag fordi det var hørt noen uidentifiserbare smell på stedet. Politiet var på plass klokka 14.33.

Pepperspray Tre minutter senere fikk de melding om at det var en kvinne i leiligheten som ble holdt tilbake av en mann. Klokka 14.45 fikk de melding om at mannen hadde satt fyr på leiligheten.

- Vi vet ikke hva han tente på, men det skal ha vært noe brennbar væske, sier Strand.

Dermed sto politiet overfor en situasjon der en muligens bevæpnet mann holdt tilbake en kvinne i en brennende leilighet.

Operasjonslederen forteller at politiet tok seg opp i en stige og kommuniserte med mannen via den. Klokka 14.52 hadde politiet kontroll på kvinnen som ble fraktet vekk til legevakt for sjekk. Ti minutter senere fikk de kontroll på mannen.

- Vi måtte bruke pepperspray på ham, han var ikke spesielt velvillig, sier Strand.

Blusset opp igjen Mannen ble fraktet til sykehus for sjekk og det er satt inn politivakthold på stedet. Mannen blir trolig pågrepet når han blir skrevet ut fra sykehus, forteller Strand.

- Mannen er godt kjent for politiet fra tidligere saker. Det er ikke umulig at det blir gjort en psykiatrisk vurdering av ham også, sier hun.

Klokka 15.37 meldte politiet på Twitter at brannen var under kontroll, men fire minutter senere blusset den opp igjen og brannvesenet jobbet med å få kontroll på en ulmebrann mellom den aktuelle leiligheten i andre etasje og byggets loft. Like etter klokka 17 meldte politiet at brannen var slukket.

- Dette ligger like i nærheten av stedet det brant i går kveld. Det er ikke fare for liv og helse på stedet. En person i underetasjen er evakuert, sier operasjonsleder Strand.

Politiet karakteriserer saken som svært alvorlig og operasjonsleder oppsummerer det hele slik.

- Dette utartet seg til noe voldsomme greier. Det var på et tidspunkt fare for at dette kunne gå ille. Men politiet fikk heldigvis personene ut ganske raskt, sier Strand.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer