Mener mannen som er pågrepet for Ensjø-drapet er leiemorder

Politiets hovedteori.

DRAP: En person ble skutt og drept ved Shell-stasjonen på Ensjø i 2012. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
DRAP: En person ble skutt og drept ved Shell-stasjonen på Ensjø i 2012. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En portugisisk mann i 30-årene er pågrepet og siktet for overlagt drap og drapsforsøk etter at en 31 år gammel mann ble skutt og drept på Ensjø i Oslo i 2012, skriver VG.

- Politiet har gjennomført en omfattende etterforskning siden forholdet skjedde, og ser pågripelsen som et stort gjennombrudd i saken, sier politiadvokat Tina Bjarkø Helleland i en pressemelding.

Mannen framstilles for varetekt i dag, og samtykker til fengsling ifølge forsvarer Cathrine Pryser Grøndahl. Hun ønsker overfor Dagbladet ikke å si om mannen erkjenner straffskyld eller ikke.

- Hyret inn Den drepte mannen ble regnet som en del av B-gjengmiljøet - og Dagbladet har tidligere skrevet at han hadde flere fiender i Oslos underverden. 

Dagbladet vet at politiet mener å ha hatt identiteten til mannen som avfyrte skuddene i flere måneder.

Politiets hovedteori er at mannen skal ha blitt hyra inn av norske kriminelle til å utføre attentatet.

- Pågrepet i Nederland Det har vært samarbeid med politiet i flere land og mannen har blitt jakta i flere land, blant annet Portugal og Nederland. Mannen skal ha blitt pågrepet i Nederland, får Dagbladet opplyst.

Politiet har snakka med så mange som mulig mannen kan ha hatt kontakt med med i Norge i jakten på å finne ut hvor han kan befinne seg.

Etter det Dagbladet erfarer har minst to tunge kriminelle i Oslo vært i lange politiavhør om saken, uten at det har ført til pågripelser før nå.