Fakkeltog til minne om den drepte 12-åringen Olav Hovda
Foto: Carina Johansen / Dagbladet
Fakkeltog til minne om den drepte 12-åringen Olav Hovda Foto: Carina Johansen / DagbladetVis mer

Mener mobildata vil avklare mye

Bildrapssiktet (44) mener det vil vise at han ikke var ute og kjørte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

43-åringen som er en av de to siktede i bildrapssaken i Klepp, mener tele- og dataspor vil vise at han ikke var ute og kjørte da tolvåringen Olav Hovda ble kjørt ned sist fredag.

- Vi mener at tele- og dataspor for min klient bør blir fremlagt så snart som mulig. Det vil vise bevegelsene til de impliserte. Jeg håper politiet prioriterer det 100 prosent, sier mannens forsvarer, advokat Anne Kroken, til Stavanger Aftenblad.

Hun sier at telefon-, men også eventuell internettrafikk både fra mobiltelefon og hjemme hos siktede vil avklare mye.

- Han har forklart at han ikke har vært ute og kjørt, og det vil utskrifter fra hans mobiltrafikk og datatrafikk kunne vise, sier hun.

Både 43-åringen og hans kone på 42 år ble varetektsfengslet i to uker torsdag. Mens mannen anker fengslingen, har kona godtatt varetekt.

Ifølge Stavanger Aftenblad har 43-åringen forklart at han var hjemme da påkjørselen skjedde i 19.30-tiden fredag kveld. Tolv år gamle Olav Hovda døde dagen etter påkjørselen på sykehus.

- Jeg mener det vil ha stor betydning for saken å få frembrakt hvem som har vært hvor ved ulykkestidspunktet, sier Kroken.

(NTB)