Mener Märtha forholder seg til en annen virkelighet

Likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) om Märthas syn på likelønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) sier til Dagbladet.no at  norske myndigheter jobber ut i fra en annen virkelighet enn prinsesse Märtha. Derfor har regjeringen tatt et såpass radikalt grep som å nedsette en likelønnskommisjon.

- Norge har hatt en negativ utvikling når det gjelder likelønn. Kvinner har 15 prosent mindre lønn enn menn har. Dette er diskriminerende og ikke rettferdig, sier Bekkemellem til Dagbladet.no.

Les også: «- Märtha har rett»

- I den virkeligheten regjeringen jobber ut fra har vi en situasjon der kvinner opplever ufrivillig deltid og små stillingsbrøker, sier Bekkemellem.

- Så Märtha forholder seg til en annen virkelighet enn deg og regjeringen?

- Ja. Regjeringen forholder oss til at det ikke er likelønn i Norge i dag- og har derfor satt ned en likelønnskommisjon, sier likestillingsministeren.

Bekkemellem sier også at hun er stolt over å være feminist.

- Feminist er for meg et begrep jeg bærer med stolthet. Det handler om å rydde bort forskjeller og gi like muligheter når det gjelder inntekt, utdanning og seksualitet, sier Bekkemellem.

STOLT FEMINIST:- Feminist er for meg et begrep jeg bærer med stolthet. Det handler om å rydde bort forskjeller og gi like muligheter når det gjelder inntekt, utdanning og seksualitet, sier likestillingsminister Karita Bekkemellem til Dagbladet.no.
STOLT FEMINIST:- Feminist er for meg et begrep jeg bærer med stolthet. Det handler om å rydde bort forskjeller og gi like muligheter når det gjelder inntekt, utdanning og seksualitet, sier likestillingsminister Karita Bekkemellem til Dagbladet.no. Vis mer

- Hva synes du om at Märtha mener at feminist er et belastende ord i Norge?

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Bekkemellem.

Les Dagbladet.nos intervju med Lene Alexandra om Märthas utspill:  «- Selv jeg har fått med meg at menn tjener bedre.»

SVs nestleder Audun Lysbakken sa til Dagbladet.no tidligere i dag at han mener prinsesse Märtha Louises uttalelser til Aftonbladet viser at hun mangler kunnskap om annet en prinsesse-forhold.

Stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen mener det er skandaløst dersom prinsessen ikke vil være med å kjempe for like rettigheter.

Redaktør Cathrine Sandnes i tidsskriftet Samtiden mener Märtha Louise har viet for mye tid til engler og for lite tid i virkeligheten.

Verken Likelønnskommisjonen, som ledes av Anne Enger, eller Likestillings- og diskrimineringsombudet vil kommentere hva de synes om Märthas betraktninger.

Prinsessens protokollrådgiver Mari Sørli opplyste i en epost til Dagbladet.no tidligere i dag at prinsessen ikke ønsker å gi noe intervju om likelønnsproblematikken. Märtha Louise har heller ikke besvart Dagbladet.nos forespørsel til Slottet om en skriftlig kommentar.

Mener Märtha forholder seg til en annen virkelighet
BELASTENDE ORD: Prinsesse Märtha synes ordet «feminist» er belastende.