Mener Märtha forholder seg til en annen virkelighet

Likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) om Märthas syn på likelønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) sier til Dagbladet.no at  norske myndigheter jobber ut i fra en annen virkelighet enn prinsesse Märtha. Derfor har regjeringen tatt et såpass radikalt grep som å nedsette en likelønnskommisjon.

- Norge har hatt en negativ utvikling når det gjelder likelønn. Kvinner har 15 prosent mindre lønn enn menn har. Dette er diskriminerende og ikke rettferdig, sier Bekkemellem til Dagbladet.no.

Les også: «- Märtha har rett»

- I den virkeligheten regjeringen jobber ut fra har vi en situasjon der kvinner opplever ufrivillig deltid og små stillingsbrøker, sier Bekkemellem.

- Så Märtha forholder seg til en annen virkelighet enn deg og regjeringen?

- Ja. Regjeringen forholder oss til at det ikke er likelønn i Norge i dag- og har derfor satt ned en likelønnskommisjon, sier likestillingsministeren.

Bekkemellem sier også at hun er stolt over å være feminist.

- Feminist er for meg et begrep jeg bærer med stolthet. Det handler om å rydde bort forskjeller og gi like muligheter når det gjelder inntekt, utdanning og seksualitet, sier Bekkemellem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer