Nordre Follo

Mener mutant­utbruddet er over

Utbruddene med den britiske coronamutasjonen i Nordre Follo er over, ifølge kommunen. Men foreløpig er det uaktuelt med lettelser i tiltakene, sier regjeringen.

KOMMUNEOVERLEGE: Kerstin Anine Johnsen Myhrvold i Nordre Follo rapporterer om synkende smittetall i kommunen, og at en stadig lavere andel av dem som tester seg, tester positivt. Foto: Fredrik Hagen / NTB
KOMMUNEOVERLEGE: Kerstin Anine Johnsen Myhrvold i Nordre Follo rapporterer om synkende smittetall i kommunen, og at en stadig lavere andel av dem som tester seg, tester positivt. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er innført svært strenge tiltak i en rekke kommuner på Østlandet, inkludert Oslo, som følge av utbruddene i Nordre Follo. Blant annet må de fleste butikkene på kjøpesentre holde stengt, og det er innført full skjenkestopp.

Det blir ikke aktuelt med lettelser før tidligst onsdag, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet til NTB.

- Regjeringen vurderte forholdsmessigheten da tiltakene ble innført fram til 10. februar, og mener tiltakene er forholdsmessige i den situasjonen Nordre Follo og kommunene rundt har vært i med utbrudd av den mer smittsomme varianten av coronaviruset. Det påvises fortsatt nye tilfeller av den engelske mutasjonen i Nordre Follo, selv om kommunen anser at utbruddet er over, sier statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H) i Helse- og omsorgsdepartementet.

Nakstad: Allerede lettet på

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad påpeker at tiltakene i Halden, Nordre Follo, Oslo, Sarpsborg og Ås ble nedjustert til et lavere nivå tidligere denne uka.

- Det inkluderer blant annet overgang fra rødt til gult nivå i grunnskolen og at fritidsaktiviteter for barn kan starte opp igjen. Smittesituasjonen vil bli vurdert på nytt i neste uke og det blir da tatt stilling til om tiltaksnivået bør oppheves, justeres eller videreføres for enkelte av disse kommunene, sier han til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer