Mener myndighetene prøver å skjule sannheten etter angrepet. Politikvinne: - Beordret til å endre Nice-rapport

Landesorgen i Frankrike overskygges av beskyldninger om løgner og ufint spill etter Nice-angrepet.

84 DREPT: 84 mennesker ble kjørt ned og drept, ti av dem barn, og over 300 skadd, da en lastebil kjørte inn i folkemengden på Promenade des Anglais i Nice 14. juli. Foto: Eric Gaillard/Reuters/NTB Scanpix
84 DREPT: 84 mennesker ble kjørt ned og drept, ti av dem barn, og over 300 skadd, da en lastebil kjørte inn i folkemengden på Promenade des Anglais i Nice 14. juli. Foto: Eric Gaillard/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Franske myndigheter beskyldes for å forsøke å skjule bevis etter angrepet som krevde 84 menneskliv i Nice 14. juli.

Forrige uke ba påtalemyndighetene om at overvåkingsvideoer av angrepet skulle slettes. Nå hevder en politikvinne at innenriksdepartementet presset henne til å endre en rapport om sikkerhetstiltakene i byen på nasjonaldagen, skriver den franske avisa Journal du Dimanche.

Politikvinnen Sandra Bertin, som har ansvaret for overvåkingskameraene i Nice, sier en tjenestemann i innenriksdepartementet ba henne skrive at det nasjonale politiet var utplassert to spesifikke steder i byen under angrepet.

- Jeg svarte at jeg kom til å skrive det jeg hadde sett. Det er mulig de var der, men jeg ser dem ikke på videoopptakene, sier Bertin til avisa.

Betin jobber for det kommunale politiet i Nice, og er generalsekretær i den lokale fagforeninga for politifolk.

- Han beordret meg til å skrive i rapporten at det nasjonale politiet var til stede på spesifikke steder der jeg ikke hadde sett noe til dem, forklarer hun med henvisning til den ikke navngitte tjenestemannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer