STRIDENS KJERNE: Zimbabwes President Robert Mugabe går hardt ut mot både opposisjon og naboland. Foto: AP Photo/Tsvangirayi Mukwazhi.
STRIDENS KJERNE: Zimbabwes President Robert Mugabe går hardt ut mot både opposisjon og naboland. Foto: AP Photo/Tsvangirayi Mukwazhi.Vis mer

Mener naboland er for feige

Mugabe tror ikke andre afrikanske land tør bruke militærmakt mot hans regime.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På et møte med partifeller i ZANU-PF torsdag kommenterte den omstridte presidenten det økende presset fra land som Botswana og Kenya.

- Hvordan kan afrikanske ledere noensinne styrte Robert Mugabe, eller organisere en hær som skal komme? Det er ikke lett. Jeg vet ikke om noe afrikansk land som er modig nok til å gjøre det, sa Mugabe på møtet, ifølge den statskontrollerte avisen Herald.

De fleste av Zimbabwes naboland er imot bruk av militærmakt mot Mugabe.

Mange afrikanske ledere er også forsiktige med å kritisere ham ettersom han tidligere ble regnet som en av Afrikas fremste frihetshelter.

Imens blir situasjonen stadig verre med matmangel og en koleraepidemi som har tatt livet av over 1.100 mennesker.

Ifølge Zimbabwes opposisjonsleder Morgan Tsvangirai fortsetter også trakasseringen av opposisjonen, og fredag truet han nok en gang med å trekke seg fra forhandlingene om en ny samlingsregjering.

- Over 42 medlemmer er bortført. Hvis disse bortføringene ikke stanser umiddelbart, og hvis ikke alle de bortførte er frigitt eller tiltalt innen 1. januar, vil jeg be MDCs landsråd om å vedta en resolusjon om å avbryte alle forhandlinger og all kontakt med ZANU-PF, sier Tsvangirai. (©NTB)