Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Republikansk senator gir Trump full støtte:

Mener nazi-kommentar er Trumps form for humor

- Han har sans for humor. Er ikke det merkelig? 

TRUMP: - Det er skammelig at informasjonen ble sluppet. Jeg så og leste informasjonen, det er alt falske nyheter, sa Donald Trump da han holdt pressekonferanse etter at nyheten om at Russland skal ha kompromitterende personlig informasjon om USAs kommende president Donald Trump ble lekket. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kom igjen, folkens, gi ham en sjanse!, sa den republikanske senatoren James Inhofe i går på Capitol Hill, da reportere konfronterte ham med Donald Trumps kommentarer om etterretningstjenestene og Nazi-Tyskland.

Ifølge James Inhofe var dette et uttrykk for Trumps humor.

SÆREGEN HUMOR: - Han har sans for humor, sa den republikanske senator James Inhofe igår om Trumps nazi-kommentarer. Her er Inhofe (t.v.) sammen med den tidligere republikanske presidentkandidaten John McCain og senator Jack Reed (R), under gårsdagens høring om Trumps nominerte forsvarsminister James N. Mattis. Inhofes Trump-uttalelse kom etter høringen. Foto: Jack Gruber-USA TODAY NETWORK 
SÆREGEN HUMOR: - Han har sans for humor, sa den republikanske senator James Inhofe igår om Trumps nazi-kommentarer. Her er Inhofe (t.v.) sammen med den tidligere republikanske presidentkandidaten John McCain og senator Jack Reed (R), under gårsdagens høring om Trumps nominerte forsvarsminister James N. Mattis. Inhofes Trump-uttalelse kom etter høringen. Foto: Jack Gruber-USA TODAY NETWORK  Vis mer

«Et siste skudd»

Den påtroppende presidentens kontroversielle kommentarer kom etter at et to-siders etterretnings-sammendrag lakk ut i blant annet CNN. Der står det at Russland har kompromitterende materiale om ham.

«Etterretningstjenestene skulle aldri ha tillatt disse falske nyhetene å «lekke» ut til publikum. Et siste skudd mot meg. Bor vi i Nazi Tyskland», twitret Trump.

Etter at Inhofe først benektet at Trump hadde sammenliknet etterretningstjenestene og Nazi Tyskland, minnet en reporter ham på innholdet i tweeten fra Trump.

- Javisst, det er ordene han brukte. Han har sans for humor. Er ikke det merkelig, spurte Inhofe retorisk, ifølge CNN.

Veteranen i det republikanske partiet la til at det ikke er mange som sier slike ting, men ba reporterne merke seg et viktig faktum:

- Husk på, at med alt det han sier, skal han fortsatt bli president.

Kjærkomment

For Trump er dette en kjærkommen støtte, selv om det kommer fra en alliert i det republikanske partiet.

Ikke alle Trumps partifeller er like velvillige.

- Det siste jeg ville si om noen som arbeider i etterretningstjenesten er å sammenlikne dem med Nazi-Tyskland... det var virkelig urettferdig, sier den republikanske senatoren Lindsey Graham ifølge nettstedet The Hill.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling