Mener nordmenn kjemper for terrororganisasjon i Irak

Ikke lenger «bare» i Syria.

- I IRAK OGSÅ: Hvem vet hvor det stopper? spør forsker Thomas Hegghammer (midten). Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Sjur Stølen/Dagbladet
- I IRAK OGSÅ: Hvem vet hvor det stopper? spør forsker Thomas Hegghammer (midten). Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Sjur Stølen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det har dukket opp enkelte tegn på nettet til at også nordmenn er i Irak sammen med ISIL (Den islamske staten i Irak og Levanten).

Det sier forsker Thomas Hegghammer i Forsvarets forskningsinstitutt til NRK.

Påstanden kommer etter at ISIL tok kontoll over flere byer i landet. Flere hundre amerikanere er blitt evakuert fra Bagdad. Årsaken er trusselen fra opprørerne som gradvis rykker fram mot hovedstaden.

I Syria har den ekstreme islamistgruppa, som USA anser for å være en terrororganisasjon, allerede tatt imot jihadister fra Europa, også nordmenn.

- Det viser at de stiller seg til disposisjon for ISIL også utenfor Syria. Når de gjør det i Irak, så kan de kanskje også gjøre det i Libanon og på sikt kanskje også i Vesten. Det er jo urovekkende, for hvem vet hvor de vil stoppe?, sier Hegghammer.

Dagbladet har informasjon som dokumenterer at omkring 70 nordmenn og personer med tilknytning til Norge har kjempet mot Assad-regimet i Syria.

LES OGSÅ: Derfor kjemper nordmenn for Syrias farligste islamistgrupper.

Dagbladet kunne 16. mai i år bringe de første bildebevisene som knytter unge norske menn direkte til de farligste terrorgruppene - den gang i Syria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer