Mener Norge bør bidra militært i Syria om de allierte spør

Frp-topp mener bildene fra Syria er «helt forjævlige» og mener Norge bør gripe inn om FN eller NATO spør. - Helt feil fokus, mener Ap-statssekretær i UD.

BØR BIDRA: Stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen (FrP) (t.v.) mener Norge bør stille opp dersom FN eller NATO ber oss om det. Her stiller han daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre spørsmål under Stortingets spørretime i 2010.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
BØR BIDRA: Stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen (FrP) (t.v.) mener Norge bør stille opp dersom FN eller NATO ber oss om det. Her stiller han daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre spørsmål under Stortingets spørretime i 2010. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er svært liten tvil om at kjemiske våpen ble brukt mot sivile av det syriske regimet under det omfattende angrepet 21. august, sier høytstående tjenestemann i Obama-administrasjonen til nyhetsbyrået AP.

Samtidig øker presset mot verdenssamfunnet, med USAs president Barack Obama i spissen. Frankrike gikk tidlig ut og mente at noe bør gjøres. Nå sier også medlemmer av kongressen at man bør gå inn militært i Syria.

- Jeg mener vi må svare, og jeg mener vi må gjøre noe, sier senator Bob Corker på Fox News.

Corker mener USA må angripe Syria på en «kirurgisk måte». Han får støtte av senator Eliot L. Engel, som mener man bør handle raskt og at verden ikke har råd til å sitte og vente på FN.

- Langt unna å samle seg Utenriksdepartementet i Norge er av en annen oppfatning enn de to amerikanske republikanerne.

- Det er helt feil fokus. Vårt fokus er at det er viktig med et samlet sikkerhetsråd. Vi mener at en intervensjon uten et mandat fra et samlet sikkerhetsråd raskt kan gjøre situasjonen i Syria verre og ikke bedre. Derfor er det helt avgjørende at man har en felles tilnærming til det forferdelige som nå skjer i Syria, sier statssekretær Torgeir Larsen (Ap) til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer