Mener Norge bør satse på våpen når oljen tar slutt

Statssekretær Roger Ingebrigtsen (Ap) mener våpenindustrien kan redde Norge når oljen tar slutt.

JA TIL VÅPNENE: Statssekretær Roger Ingebrigtsen tror norsk våpenindustri kan  gi økonomien et løft i framtida.
Foto VEDLOG/HANS ARNE Dagbladet
JA TIL VÅPNENE: Statssekretær Roger Ingebrigtsen tror norsk våpenindustri kan gi økonomien et løft i framtida. Foto VEDLOG/HANS ARNE DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingebrigtsen sa under et besøk hos våpenprodusenten Vinghøg AS på Nøtterøy at han var imponert og mente Vestfold burde vært stolte av bedriften, skriver Dagsavisen.

- Det er en bedrift som styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt, sa Ingebrigtsen til Tønsbergs Blad etter besøket.

Journalist og filmskaper Erling Borgen, som har laget dokumentarfilmen «Et lite stykke Norge» - om hvordan norske selskaper tjener på internasjonale konflikter - reagerer kraftig på Ingebrigtsens uttalelser.

- Jeg synes det er fullstendig usmakelig og avskyelig at en representant for den rødgrønne regjeringen i fullt alvor får seg til å si at vi skal leve av død, krig og lidelse i framtiden, sier Borgen.

Han får støtte fra Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon Changemaker, som synes det er en oppsiktsvekkende prestasjon av statssekretæren å slå hull på mytene om Norge som klima- og fredsnasjon med ett enkelt utspill.

- Er det virkelig det han ønsker? spør leder i Changemaker, Markus Nilsen.

Norge er i dag verdens sjette største våpeneksportør. Næringen omfatter 120 bedrifter og omsatte i 2010 for over 10 milliarder kroner.
(NTB)