Mener Norge skiller seg ut

Anders Tegnell sammenlikner Sverige med land som Storbritannia og Belgia, når han peker på at befolkningstetthet kan være avgjørende for hvordan pandemien slår ut i en befolkning.

STATSEPIDEMIOLOG: Sveriges statsepidemiolog, Anders Tegnell, på vei til pressekonferanse. Foto: Naina Heln Jma/TT Nyhetsbyrn / NTB
STATSEPIDEMIOLOG: Sveriges statsepidemiolog, Anders Tegnell, på vei til pressekonferanse. Foto: Naina Heln Jma/TT Nyhetsbyrn / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Av de nordiske landene er det Sverige som har blitt hardest rammet av pandemien, både i den første og den andre bølgen.

Under gårsdagens pressekonferanse ble det kjent at det nå er registrert 6978 coronadødsfall i Sverige. Til sammenlikning er det registrert 334 dødsfall i Norge.

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell mener at landet likevel ikke skiller seg ut i europeisk sammenheng, skriver Expressen. Han mener det derimot er Norge som skiller seg ut.

- Framfor alt er Norge og Finland avvikende i europeisk sammenheng, sier han, ifølge avisa.

- Sosial struktur

På pressekonferansen i går fikk han spørsmål fra svenske TV4 om hvorfor Sverige er hardere rammet av pandemien enn andre land i Norden.

Tegnell trakk da fram befolkningstetthet som en mulig forklaring.

- Om det avhenger av den sosiale strukturen du har i landene, om det er fordi man er mye mindre tett befolket … Det avhenger absolutt av hvor omfattende smittespredningen var på våren, fordi det ser ut til å gjenspeiles veldig sterkt også under den andre bølgen, svarte Tegnell.

Sverige har en befolkningstetthet på 23 innbyggere per kvadratkilometer. Norge har 14 og Finland har 16, ifølge Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer