Mener Norges Hamas-diplomati er ubrukelig

Israels ambassadør vil at Norge i stedet taler Israels sak sterkere offentlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Israels ambassadør til Norge, Miryam Shomrat, kalte i dag inn til en pressekonferanse i Oslo for å sette fokus på de hyppige rakettangrepene mot israelske byer utført fra Gaza.

Det skjedde samtidig som israelske fly på ny bombet flere av Hamas\' bygninger i Gaza by i morges og drepte minst fem personer, i kjølvannet av rakettnedslag i byen Sderot i Sør-Israel. I går truet Hamas med nye selvmordsaksjoner i Israel.

- Forventer bred støtte

Overfor norske pressefolk gjorde Shomrat det klart at «beslutningen per nå er å ikke gå inn (i Gaza) med bakkestyrker». Spekulasjonene om en slik opptrapping svirret i Jerusalem i morges, ifølge BBC News. Men Israel føler seg ensom i situasjonen, og antyder at de militære angrepene kan øke i styrke på sikt om andre land ikke blir mer tydelige i sin respons på de palestinske rakettangrepene.

- Vi forventer at det internasjonale samfunnet og Norge må ytre sin motstand i forhold til at landsbyer blir angrepet og israelere satt i livsfare, sier Shomrat.

Hun hevder at Israel inntil denne uka har vært svært tilbakeholdne i sine reaksjoner mot de Hamas-relaterte gjengene som skyter Qassam-raketter over grensa. Det er det slutt på nå. Samtidig konstaterer ambassadøren at det er viktig å dyrke fram de moderate kreftene i de palestinske områdene - senere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer