Mener norsk kultur er truet av muslimer

- Hvis jeg ikke hadde vært alvorlig kreftsyk og vært i jobb, kunne jeg ikke skrevet dette, sier Steinar Lem.

TRUET:- Den norske kulturen er truet. De nærmeste 50 årene vil vi se store endringer i takt med at vi stadig får en større ikke-norsk befolkning. Våre verdier vil bli satt under sterkt press, sier Steinar Lem til Dagbladet.no. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
TRUET:- Den norske kulturen er truet. De nærmeste 50 årene vil vi se store endringer i takt med at vi stadig får en større ikke-norsk befolkning. Våre verdier vil bli satt under sterkt press, sier Steinar Lem til Dagbladet.no. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): «Oslo får snart et flertall med ikke-vestlig bakgrunn, med stø kurs vil det samme kunne skje med hele landet i løpet av dette århundret. De fleste ikke-vestlige vil ha muslimsk bakgrunn. Konsekvensene vil bli dramatiske».

Det er Steinar Lem (57), den kjente miljøforkjemperen og forfatteren, som skriver dette på Human Right Services sine nettsider.

Tidligere har Lem kritisert norsk innvandringspolitikk i Aftenposten, nå trekker han det enda lengre.

- Norsk kultur truet
Miljøforkjemperen sammenligner den norske kulturen med den tibetanske og mener at den over tid vil bli truet av innvandring.

«Den norske kulturen er like verneverdig som den tibetanske kulturen. Derfor må taket på ikke-vestlige innvandrere begrenses sterkt»,
skriver Lem, som mener den norske kulturen skal være normgivende i Norge.

- Den norske kulturen er truet. De nærmeste 50 årene vil vi se store endringer i takt med at vi stadig får en større ikke-norsk befolkning. Våre verdier vil bli satt under sterkt press, sier Lem til Dagbladet.no.

Kreftsyk
Det er ikke mer enn to uker siden Lem gikk ut i Dagbladet og fortalte at han har kreft, og kanskje har mindre enn ett år igjen å leve. Den tiden har han ikke tenkt til å leve i stillhet.

ISLAMSK BAKGRUNN: Hvis innslaget av mennesker i Norge med islamsk bakgrunn blir stort nok vil vi få et kraftig tilbakeslag for kjønnslikestillingen i Norge.
Her fra fredagsbønnen i moskeen i Åkebergveien i Oslo. Foto: Arash A. Nejad / SCANPIX
ISLAMSK BAKGRUNN: Hvis innslaget av mennesker i Norge med islamsk bakgrunn blir stort nok vil vi få et kraftig tilbakeslag for kjønnslikestillingen i Norge. Her fra fredagsbønnen i moskeen i Åkebergveien i Oslo. Foto: Arash A. Nejad / SCANPIX Vis mer

- Sannheten er at hvis jeg ikke hadde vært alvorlig kreftsyk og vært i jobb, kunne jeg ikke skrevet dette, sier Lem. Han mener temaet innvandring er tabu i den norske offentligheten.

- Hvis du ikke er interessert i klima og vil maksimere oljeutvinning er du et godt menneske, men hvis du vil forandre norsk innvandringspolitikk er du ond. Det er interessant hvordan ting har blitt definert så irrasjonelt, sier Lem.

Framtiden i våre hender
Lem ville også vente med å ta opp dette til han ikke lengre frontet hjertebarnet «Framtiden i våre hender».

- Hvis jeg hadde skrevet dette tidligere hadde jeg fått sterke reaksjoner, og mange ville meldt seg ut, sier han. Nå tror jeg medlemmene er rause nok til å gi meg friheten, sier Lem.  Han mener norsk innvandringspolitikk aldri har blitt ordentlig politisk diskutert:

«På 80-tallet skrev gode mennesker i avisene at innvandringen var så liten at den overhodet ikke ville påvirke norsk livsstil og egenart. Så var det taust en stund før de samme gode menneskene utpå 90-tallet skrev triumferende at Norge allerede var et flerkulturelt samfunn der norsk kultur ikke kunne påberope seg noen særstilling. Norsk ingen særstilling i Norge? Mange av de samme menneskene bekymrer seg for at Kina skal utradere tibetansk kultur og at indianerstammer i Sør-Amerika skal ofres for tømmerdrift og tvinges til å flytte inn i nærmeste storby.»


Tibet og Norge

- Jeg bruker Tibet som eksempel fordi alle er enig om at det er en stor og flott kultur som har krav på beskyttelse. Det må være lov å mene det samme om Norge. Det er helt legitimt å ønske seg et flerkulturelt Norge og et sosialt eksperiment, men da må det også være helt legitimt å mene det motsatte, sier Lem.

Forfatteren mener en integrering på «hovedsakelig norske premisser» ikke lar seg gjennomføre hvis tilstrømningen av «mennesker uten utdannelse og med patriarkalske og hierarkiske holdninger» blir for stor:

«Hvis innslaget av mennesker i Norge med islamsk bakgrunn blir stort nok vil vi få et kraftig tilbakeslag for kjønnslikestillingen i Norge — ut fra den norske sosialrelativistiske tanken om at vi må respektere andres kultur. Vi må akseptere store grupper jenter som ikke kan ha kontakt med gutter på fritiden, ikke delta på skoleturer, men forsterker skillet mellom de rene med hijab og horene som ikke dekker seg til. Dette vil også ramme statusen til norske kvinner», skriver Lem.

VERNEVERDIG KULTUR: «Den norske kulturen er like verneverdig som den tibetanske kulturen. Derfor må taket på ikke-vestlige innvandrere begrenses sterkt», skriver Steinar Lem. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
VERNEVERDIG KULTUR: «Den norske kulturen er like verneverdig som den tibetanske kulturen. Derfor må taket på ikke-vestlige innvandrere begrenses sterkt», skriver Steinar Lem. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

- Synet på homofile og ytringsfriheten vil også lide tilbakeslag, påstår han.

Lem er sterk kritisk til resten av venstresiden, som han mener ikke evner å ta tak i problemet:

«Det må bli legitimt å snakke åpent. Slik det nå er det bare egoistpartiet FrP som våger å snakke om en endret innvandringspolitikk og får mange velgere på det, noe som etter mitt syn er tragisk både av hensyn til global oppvarming og den generelle egoismen som er hjertet i hele partiets politikk der overgrep i innvandrermiljøer mest brukes for å kamuflere livsfarlige trekk i vestlig kultur.»

DRAMATISK: «Oslo får snart et flertall med ikke-vestlig bakgrunn, med stø kurs vil det samme kunne skje med hele landet i løpet av dette århundret. De fleste ikke-vestlige vil ha muslimsk bakgrunn. Konsekvensene vil bli dramatiske», skriver Steinar Lem. 
Foto: Arash A. Nejad / SCANPIX
DRAMATISK: «Oslo får snart et flertall med ikke-vestlig bakgrunn, med stø kurs vil det samme kunne skje med hele landet i løpet av dette århundret. De fleste ikke-vestlige vil ha muslimsk bakgrunn. Konsekvensene vil bli dramatiske», skriver Steinar Lem. Foto: Arash A. Nejad / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer