Mener norske jenter frister til sex

Professor Unni Wikan er ikke overrasket over tallene som viser at 65 prosent av voldtektsanmeldte menn i Oslo i fjor var ikke-vestlige menn. Nå ber hun norske kvinner kle seg mindre dristig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er oppsiktsvekkende hvor blinde og naive norske kvinner kan være overfor ikke-vestlige menn. Norske kvinner må bruke vett og forstand, sier Wikan til Dagbladet.

  • I går kom sjokktallene som viser at antallet anmeldte voldtekter i Oslo har økt med 40 prosent fra 1999 til 2000.
  • For første gang har politiet sortert gjerningsmennene etter etnisk bakgrunn. Statistikken viser at hele 65 prosent av de voldtektsanmeldte kommer fra ikke-vestlige land.

Invitter

Wikan, som er professor i sosialantropologi, mener norske kvinner må ta sin del av ansvaret for at voldtektene skjer. Hun forklarer de uhyggelige tallene blant annet med den kulturelle konflikten som ofte oppstår mellom norske kvinner og utenlandske menn.

- Tallene overrasker meg ikke i det hele tatt. Mange innvandrere opplever at norske kvinner sender dem signaler om at de ønsker seksuell kontakt. Og da kan det fort gå galt. Mange norske kvinner har altfor dårlig kunnskap om ikke-vestlige menns kvinnesyn, sier Wikan.

- Det er aldri akseptabelt med voldtekt. Men det er forståelig at en del menn fra ikke-vestlige land opplever at de får seksuelle invitter fra norske kvinner som på sin side bare gjør det som er normalt for norske kvinner. Det er oppsiktsvekkende hvor blinde og naive norske kvinner kan være overfor ikke-vestlige menn, sier Wikan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer