Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mener norske NATO-forpliktelser er i fare

Problemene i Forsvaret er blitt så store at Norges forpliktelser overfor NATO er i fare, viser en fersk rapport til Stortinget.

AFGHANISTAN: Problemene i Forsvaret er nå så store at man risikerer at Norge ikke klarer å oppfylle våre forpliktelser i forhold til NATO, viser ny rapport. 
Foto:  Rune Thomas Ege, Forsvaret / SCANPIX
AFGHANISTAN: Problemene i Forsvaret er nå så store at man risikerer at Norge ikke klarer å oppfylle våre forpliktelser i forhold til NATO, viser ny rapport. Foto: Rune Thomas Ege, Forsvaret / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Problemene i Forsvaret er blitt så store at Norges forpliktelser overfor NATO er i fare, viser en fersk rapport til Stortinget.

Stortingets utenrikskomité blir advart av Riksrevisjonen om at det er fare for at Norge ikke klarer å oppfylle våre forpliktelser i forhold til NATO, skriver Aftenposten.

- Riksrevisjonen konstaterer at det er mangler ved Luftforsvaret som kan medføre at Norges forpliktelser overfor NATO ikke kan oppfylles, heter det i rapporten til Stortinget.

Flere avdelinger er ikke i stand til å sette seg i beredskap innen gitte frister. Antallet flygere som er kampklare har gått ned . 40 prosent av stillingene i Luftforsvarets stab i Fellesoperativt hovedkvarter står ledige, og øvelsesbudsjettet ved Luftoperativt inspektorat er kuttet med 65 prosent. I tillegg oppdaget revisorene at bare en av seks Leopard 2 panservogner fungerte da man besøkte Telemark bataljon.

Forholdene Riksrevisjonen har avdekket, ble lagt fram for regjeringen allerede i april, men har vært hemmeligstemplet fram til nå. Årsaken er at Ap, Høyre og KrF i 2008 innførte «utsatt offentlighet», inntil Riksrevisjonen legger fram sin avsluttende rapport om statsregnskapet for Stortinget i midten av oktober. Dermed går det mye lengre tid før mulige kritikkverdige bruk av skattebetalernes penger blir kjent.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media