TINE-direktør foreslår årgangsmerking av ost - slik som for vin

Mener oste-merking har gått ut på dato

- Best før-merking om ost er misvisende, mener «matredder» Mette Nygård Havre - og får støtte av TINE-topper.

- MISVISENDE: Mataktivist og leder i «Spis opp maten» Mette Nygård Havre mener «Best før»-merkingen av ost er misvisende, og får støtte av TINE-topper. En av dem foreslår årgangsmerking som for vin. Foto: Christin Eide
- MISVISENDE: Mataktivist og leder i «Spis opp maten» Mette Nygård Havre mener «Best før»-merkingen av ost er misvisende, og får støtte av TINE-topper. En av dem foreslår årgangsmerking som for vin. Foto: Christin Eide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Best før-merking om ost er så misvisende, sier aktivist og «matredder» Mette Nygård Havre, som leder folkebevegelsen «Spis opp maten».

Slik Dagbladet før har skrevet, er ost som Norvegia og Edamer etter manges mening ikke «best før» men tvert imot «best etter» - når de har modnet i flere år.

- Noen kjøper Edamer-ost ved juletider, når butikkene selger den billig, og lar dem ligge i årevis, sier Havre.

Foreslår årgangsmerking

Mette Nygård Havre får mye av æren for at Q-meieriene i 2017 forandret «Best før» til «Best før, men ikke dårlig etter», som blant annet TINE senere kopierte men har endret til «Best før, ofte god etter».

Nå vil hun ta dette et skritt videre, og får støtte av TINE-topper.

Julien Kerob, direktør for operativ vareforsyning, mener kravet om best før-merking «bør utfordres for noen varer som blir bedre under modning» - som ost.

«Her bør det åpnes for alternativ merking, for eks «bedre etter», eller ren «årgang» merking, à la vin», skriver Kerob til Dagbladet.

Han forklarer at det med «bedre etter» er litt spøkefullt ment, for å utfordre den etablerte merkingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer