Medisinprofessor om Stortingets smitteverntitak:

Mener pleksi­glassene er satt feil vei

Stortingets pleksiglass til en kvart million begrenser ikke smitten der den faktisk skjer, sier medisinprofessor.

TETT: Representantene som deler pult er skilt med pleksiglass, men der mest smitte skjer - framover - er det helt åpent. Bildet er fra Stortingets behandling av bioteknologiloven. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TETT: Representantene som deler pult er skilt med pleksiglass, men der mest smitte skjer - framover - er det helt åpent. Bildet er fra Stortingets behandling av bioteknologiloven. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Samtlige 169 representanter var til stede da Stortinget forrige uke vedtok liberaliseringer i bioteknologiloven.

For å ivareta smittevernreglene hadde Stortinget installert pleksiglass mellom plassene til den nette sum av 225 000 kroner.

Men professor i medisin Bjørg Marit Andersen mener glassene i liten grad beskytter mot coronasmitte.

- Skjermene beskytter nok noe mot sidene, men ikke i front. Hvis det sitter en person smittet med coronavirus i salen, vil mesteparten av smitten skje framover fra der vedkommende sitter, sier Andersen til Dagbladet.

- Burde stengt av seter

Skulle man beskyttet representantene burde det rett og slett ikke vært full sal, ifølge professoren.

- Egentlig burde det være stengt for annethvert sete og annenhver rad som på kino, teater og fly. Men dette er vel faste seter så her må vel nasjonalforsamlingen løse problemet på andre måter - for eksempel delta via internett, sier Andersen.

Under coronakrisen har Stortinget vært 87 representanter i salen til votering, det minst tillatte ifølge Grunnloven. Men da KrF annonserte at de ville stille med full stortingsgruppe under voteringene om bioteknologiloven tvang de fram at de andre gruppene også måtte stille fulltallige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer