Seriebedrageren Marie Madeleine Steen

Mener podkast ødelegger for den norske storbedrageren Marie (61): - Dommerne kan være inhabile

Steen tilstår også flere lovbrudd i Danmark.

TILTALT: Norske Marie Madeleine Steen er tiltalt for 22 bedragerier av særlig grov karakter og to tilfeller av tyveri i Danmark. Mandag begynte rettssaken mot henne i Danmark. Foto: Privat
TILTALT: Norske Marie Madeleine Steen er tiltalt for 22 bedragerier av særlig grov karakter og to tilfeller av tyveri i Danmark. Mandag begynte rettssaken mot henne i Danmark. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag startet rettssaken mot den norske seriebedrageren Marie Madeleine Steen (61) som er tiltalt for 22 bedragerier av særlig grov karakter og to tilfeller av tyveri i Danmark. Tilfellene strekker seg fra 2014 og til hun ble varetektsfengslet i juli i år.

Tidligere har seriebedrageren Steen blitt beskrevet som veltalende, sjarmerende og ekstremt manipulerende av vitner i den danske podkasten «Kvinden med den tunge koffert».

Podkasten skapte i dag overskrifter da forsvareren til storbedrageren mener den kan ha gjort at dommerne har dannet seg en forhåndsmening, ifølge Jyllands-posten.

Fortalte falske historier

Den populære danske podkasten er lagd av Politiken og Third Ear og følger «jakten» på Steen gjennom Danmark.

I podkasten hører man vitner som forteller hvordan Steens spesialitet er å spille på folks barmhjertighet ved å fortelle triste og tragiske historier for å få oppnådd hjelp i form av penger, klær og losji.

Storbedragerieren skal ifølge vitnebeskrivelsene ha lånt penger av flere personer uten å ha evne eller vilje til å betale tilbake. Hun skal ha sagt at hun har mistet lommeboka, og også dratt fra hoteller og restauranter uten å betale regningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer