Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mener politiet bør la overgrepsofre være i fred

Det kan være i strid med FNs barnekonvensjon dersom politiet kontakter alle ofrene i overgrepssaken i Bodø, mener psykolog.

SIKTET FOR GROVE OVERGREP: Påtaleleder Heidi Kløkstad og kriminalsjef Arne Hammer ved Salten politidistrikt fortalte for en drøy uke siden at en 35 år gammel bodømann (t.h) har gjort grove seksuelle overgrep på gutter mellom 8 og 16 år. Foto: Marius S. Staulen/ab24/Privat
SIKTET FOR GROVE OVERGREP: Påtaleleder Heidi Kløkstad og kriminalsjef Arne Hammer ved Salten politidistrikt fortalte for en drøy uke siden at en 35 år gammel bodømann (t.h) har gjort grove seksuelle overgrep på gutter mellom 8 og 16 år. Foto: Marius S. Staulen/ab24/Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Det kan være i strid med FNs barnekonvensjon dersom politiet kontakter alle ofrene i overgrepssaken i Bodø, mener psykolog.

Thore Langfeldt, spesialist i psykologi ved Institutt for klinisk sexologi og terapi, sier til NRK at offentliggjøringen av saken gjør det vanskelig for enkelte overgrepsofre å bli kontaktet av politiet.

Han mener politiet bør la noen av barna være i fred, og heller kontakte de barna som er blitt skadd og som må vitne i saken.

- Det finnes en del barn som har vært utsatt for seksuelle overgrep, spesielt gutter, som opplever at hvis de blir dratt inn i saken igjen, så får de problemer. Ikke nødvendigvis knyttet til den seksuelle opplevelsen de hadde, men at det blir en offentlig sak ut av det, sier Langfeldt.

Han frykter at ofrene kan bli avslørt av media og lokalsamfunnet, og at det kan få vonde konsekvenser.

- Med andre ord er de i faresonen for å bli mobbet og stigmatisert slik at de ender opp med store psykiske problemer, sier han.

- Hvis man tenker barnevern og barns rettigheter tror jeg FNs barnekonvensjon vil sette noen spørsmålstegn om hvorvidt det er riktig å dra alle disse barna inn i slike saker, sier Thore Langfeldt.

9. november ble en 35 år gammel mann pågrepet i Bodø, siktet for grove overgrep mot flere barn. Politiet tror mannen kan ha forgrepet seg på barn siden 1997. Saken omtales som tidenes største overgrepssak.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media