Mener politiet burde be om unnskyldning til Tinas tidligere kjæreste

- Har levd i traumer og blitt utpekt som drapsmann.

ADVOKAT: Atle Helljesen er advokaten til Tinas tidligere kjæreste, og forsvarte mannen da han var siktet i 2001 og 2002. Han mener politiet burde benytte anledning til å be hans klient om unnskyldning etter pågripelsen av fire andre menn. Foto: Privat (innfelt) og Alf Ove Hansen / Dagbladet
ADVOKAT: Atle Helljesen er advokaten til Tinas tidligere kjæreste, og forsvarte mannen da han var siktet i 2001 og 2002. Han mener politiet burde benytte anledning til å be hans klient om unnskyldning etter pågripelsen av fire andre menn. Foto: Privat (innfelt) og Alf Ove Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): På en pressekonferanse på politihuset i Stavanger i dag opplyste politiet at de skal granske sin egen etterforskning i Tina Jørgensen-saken.

Det sa politimester i Rogaland, Hans Vik, på en pressekonferanse i dag. En nå 36 år gammel mann, som var kjæreste med Tina Jørgensen (20), ble pågrepet og siktet for drap kort tid etter hun ble funnet. Seinere ble Stavanger-mannen renvasket og sjekket ut av saken.

Nå reagerer hans tidligere forsvarer, Atle Helljesen, på at politiet ikke ba mannen om unnskyldning, skriver NRK.

- Politiet la vekt på at saken har skapt mye traumer og at den må evalueres på nytt. Ingen snakker om klienten min. Det er han som har levd i traumer og vært utpekt som drapsmann i 14 år ved hjelp av politiet og mediene, sier Helljesen til Dagbladet.

- Blindspor Helljesen mener politiet burde benyttet anledningen til å strekke ut en hånd og be om unnskyldning.

- Saken ble henlagt mot ham, men politiet ville ikke etterforske videre, fordi de trodde de hadde drapsmannen. De har vært på en blindspor, og dette har folk her i distriktet levd med lenge. Det har ikke vært noen spor siden, så vi har ventet og vært forsiktig. Når politiet imidlertid sier de skal evaluere, kunne han strukket ut en hånd og bedt om unnskyldning, sier Hellkesen.

Mannen ble siktet ble siktet av politiet i 2001, men siktelsen mot ham frafalt i 2002. I 2005 ble han tilkjent 188 500 kroner i erstatning for to måneder i varetekt og som oppreisning for å ha blitt straffeforfulgt for drapet på sin tidligere kjæreste.

Hans advokat Helljesen, mener hans klient i større grad burde blitt informert i saken der fire andre menn er siktet for drap eller medvirkning til drap.

- Han har ikke blitt informert i det hele tatt. Politiet skal evaluere og sier hele regionen har levd i et traume, men hvor er han de har pekt ut som drapsmann? spør Helljesen.

Skal granske seg selv - Drapet på Tina berører oss alle, sa politimester Hans Vik på en pressekonferanse tidligere i dag.

- Det har reist seg en del spørsmål om etterforskningen i 2000. Vi skal evaluere, det er for tidlig å gjøre det nå, men vil gjerne finne ut av det for å lære og å bli bedre. Etterforskning er et fag og i likhet med andre fagfolk vil vi bli bedre, sier Vik.

Han ber nå om ro til å kunne etterforske videre.

Etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl sier det er lite nytt å komme med i dag.

- Vi er i innledende fase og har behov for å jobbe med det, sier han.

- Vi har fått inn tips og vil sjekke de ut, men er interessert i mer. Vi er spesielt interessert i komme i kontakt med personer som kjenner kontakten mellom de siktede og Tina, sier Dahl.

Rogaland-politiet ønsker i kveld ikke å gi flere kommentarer i saken.