MENER DE FÅR NOK PENGER: Politiet har vært budsjettvinner mange ganger de siste årene uten at det har resultert i flere politifolk i gatene, mener Frps nestleder Per Sandberg. Han varsler nå at han vil ha en radikal omlegging av politiet.

Foto: Håkon Eikesdal
MENER DE FÅR NOK PENGER: Politiet har vært budsjettvinner mange ganger de siste årene uten at det har resultert i flere politifolk i gatene, mener Frps nestleder Per Sandberg. Han varsler nå at han vil ha en radikal omlegging av politiet. Foto: Håkon EikesdalVis mer

Mener politiet får for mye penger

Frps nestleder Per Sandberg vil ha en radikal omlegging.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har vært budsjettvinner mange ganger de siste årene uten at det har resultert i flere politifolk i gatene, mener Frps nestleder Per Sandberg. Han varsler nå at han vil ha en radikal omlegging av politiet.

Lederen i justiskomiteen på Stortinget mener det er stort potensial for effektivisering av norsk politi, skriver Aftenposten.

- Slik det er nå får politiet altfor mye penger, målt i hva det norske folk får tilbake. Vi kan ikke fortsette på denne måten, sier Sandberg.

Knallharde resultatkrav Etter at Fremskrittspartiet fikk tok over ledelsen av justiskomiteen i 2009, har partiets justisfraksjon saumfart politietaten. Lov-og-orden-partiet vil nå stille knallharde krav til resultatene. Frp vil blant annet gjøre store endringer i politifolks pensjons-, hvile- og turnusavtaler. Pensjonsalderen på 57 år må endres, politipensjonister må få lov til å jobbe i politiet, og arbeidstidsbestemmelsene må endres radikalt.

- Da arbeidstidsavtalene kom i 2004, mistet vi 15 prosent av årsverkene i politiet over natten. Dette fortsatte i 2009, sier Frp-nestlederen.

Politiforbundet reagerer Sandberg vil også redusere antall politidistrikt fra 27 til seks og skille påtalemyndigheten fra politiet. Forvaltningsoppgaver som utstedelse av pass skal også ut av politiet portefølje om Frp får det som de vil.

Leder Arne Johannesen i Politiforbundet reagerer sterkt på Sandbergs kritikk av politiets arbeidstidsavtale.

- Hadde vi fulgt arbeidsmiljøloven, hadde politiet stoppet helt opp, sier Johannesen.

Den lave pensjonsalderen på 57 år vil han beholde.

- Vi vil slåss for å beholde den. Det er spørsmål rundt pensjonssystemet som kan diskuteres, men at politifolk trenger en lav aldersgrense, er udiskutabelt. (©NTB)