Sjøvegan-drapet:

Mener politiet ikke har klart å finne et av de viktigste vitnene

Forsvarerne til 38-åringen som er tiltalt for å ha drept Marie-Louise Bendiktsen har kalt inn 19 vitner, men mener politiet ikke har funnet mannen som kan være sakens viktigste.

ÅSTED: Marie-Louise Bendiktsen ble funnet voldtatt og drept i brannruinene av sitt eget hjem. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk
ÅSTED: Marie-Louise Bendiktsen ble funnet voldtatt og drept i brannruinene av sitt eget hjem. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): I dag inntar 38-åringen som er tiltalt for å ha voldtatt og drept Marie-Louise Bendiktsen (59) i juli 1998 vitneboksen i Nord-Troms tingrett. Der vil den srilankiske mannen i løpet av de neste tre dagene gi sin forklaring om hva han gjorde sommerdagene omkring drapet for to tiår siden.

Politiets hovedbevis i saken, er DNA-spor som matcher en prøve tatt av tiltalte i etterkant av drapet. Men ifølge mannens forsvarer, advokat Alexander Greaker, vil tiltalte gi en fyldig og detaljert forklaring på hvorfor tiltaltes DNA ble funnet på åstedet.

- Jeg vil ikke gå inn på detaljene nå, men han vil forklare seg om et intimt forhold han og avdøde hadde, sier Greaker.

Mangler fortsatt vitne

Det var et samarbeid mellom Troms politidistrikt og etter hvert Kripos' Cold Case-gruppe siden sommeren 2017 som førte til avgjørende steg i den mer enn 20 år gamle drapssaken. Til slutt klarte rettsgenetikerne ved Oslo universitetssykehus å dyrke fram en fullverdig DNA-profil av funnene fra 1998. Profilen samsvarte med den nå tiltalte 38-åringen fra Sri Lanka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer