BEKYMRET: Arne Johannessen, leder for Politiets Fellesforbund, er bekymret for at enkelte politidistrikt skyr store og vanskelige saker for at statistikkene skal bli best mulig.
Foto: Espen Røst / Dagbladet
BEKYMRET: Arne Johannessen, leder for Politiets Fellesforbund, er bekymret for at enkelte politidistrikt skyr store og vanskelige saker for at statistikkene skal bli best mulig. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

Mener politiet prioriterer de enkleste sakene

For å pynte på statistikken, mener Politiets Fellesforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politiets Fellesforbund er bekymret for at enkelte politidistrikt skyr store og vanskelige saker for at statistikkene skal bli best mulig.

- Jeg har fått tilbakemelding fra tillitsvalgte om at dette har skjedd på slutten av året når de ser at enkelte deler av statistikken ikke ser god nok ut, sier leder av Politiets Fellesforbund Arne Johannessen til NRK.

Han mener blant annet at trafikksaker og små narkotikaforbrytelser blir prioritert, i stedet for at politiet prøver å ta bakmennene i store narkotikasaker.

Regjeringen har pålagt politiet en tidsramme på 120 dager for å etterforske et lovbrudd. Politidirektør Ingelin Killengreen medgir at kravene fra myndighetene skaper problemer.

- En del av den større kompliserte kriminaliteten gjør at saksbehandlingstiden og de kravene Stortinget og regjeringen stiller til oss, er veldig vanskelige å holde fordi vi ikke må risikere at dette går ut over kvaliteten på arbeidet, sier Killengreen.

NTB