Mener politimann hjalp spritsmuglere

Økokrim mener en utro tjener i politiet har skaffet spritsmuglere en omfattende, hemmelig etterretningsrapport om norske spritligaer. Ifølge Aftenposten skal rapporten ha sirkulert i spritmiljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen skriver at det nå settes mye inn på å avsløre hvordan rapporten er kommet i hendene på nettopp det kriminelle miljøet politiet forsøker å sprenge. Med tilgang til etterretningsrapporten kan smuglerne kikke politiet i kortene.

Tirsdag denne uken ble en forsvarsadvokat i Oslo pågrepet i en større politirazzia, siktet for heleri av den nevnte politirapporten. Advokaten skal ha mottatt den hemmelige rapporten fra en person i spritmiljøet, men nekter å oppgi sin kilde overfor politiet. Advokaten ble først løslatt etter 13 timer i politiets varetekt, skriver Aftenposten.

Nestsjef i Økokrim, Erling Grimstad, nekter å kommentere saken. Ifølge Aftenposten vil han verken benekte eller bekrefte at Økokr im etterforsker denne saken.

En annen forsvarsadvokat, som for tiden forsvarer en av de tiltalte i en pågående spritsmuglersak, er ifølge Aftenposten anmeldt og mistenkt for å ha skaffet seg den samme rapporten.

John Christian Elden, som forsvarer denne advokaten, sier til Aftenposten at anmeldelsen allerede er henlagt som intet straffbart forhold.

- Det er ikke ulovlig for en advokat å motta en slik rapport fra klienter. De kan til og med brukes som bevis i retten, sier Elden. Han mener det er aktuelt å anmelde Økokrims opptreden i denne saken til SEFO (politiets særskilte etterforskningsorgan).

NTB