Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mener politimannen ble reddet av skuddsikker vest

En mann er pågrepet etter at en politimann ble skutt og skadd på Vinstra.

POLITIMANN SKADD:  En politimann ble skutt og skadd på Vinstra onsdag kveld. Politiet opplyste klokka 04.40 at gjerningsmannen var pågrepet.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
POLITIMANN SKADD: En politimann ble skutt og skadd på Vinstra onsdag kveld. Politiet opplyste klokka 04.40 at gjerningsmannen var pågrepet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har pågrepet den 69 år gamle mannen som antas å ha skutt og skadet en politimann med hagle på Vinstra onsdag kveld. Pågripelsen blir beskrevet som udramatisk.

En politimann i 40-årene ble fraktet til Ullevål sykehus. Han skal ikke være alvorlig skadd.

- Tilstanden hans skal være bra. Det er ikke lenge siden vi hadde kontakt med Ullevål sykehus, og skadene betegnes nok som lettere skader, sier operasjonsleder Hallgrim Ous ved Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.

Løsnet ett skudd Det ble løsnet ett skudd mot politimannen, på en avstand på mellom tre og fem meter, og den skuddsikre vesten kan ha reddet livet hans.

- En lettvest tar unna en hagleladning, sier Ous.

Politiet meldte klokka 04.40 at gjerningsmannen var pågrepet, og pågripelsen beskrives som udramatisk. Politiet forsøkte først å forhandle med mannen per telefon og via megafon, uten hell.

- Riktig gjerningsmann - Mannen satt våken i sin egen stue da politiet ankom. Han var ikke bevæpnet, men vi fant et våpen i huset, sier Ous.

69-åringen er kjent fra politiet for tidligere forhold.

Hvor sikre er dere på at dere har tatt riktig gjerningsperson?

- Det er vi helt sikre på, sier Ous.

Onsdag kveld fikk politiet melding om 69-åringen fra et legekontor på Vinstra, der han blant annet skal ha forsøkt å slå legen sin, melder NTB.

Da politipatruljen ankom kontoret, hadde mannen dratt. Patruljen kjørte rundt i området for å prøve å lokalisere mannen og fant ham etter en times tid.

I forbindelse med at patruljen prøvde å ta kontakt med mannen, ble en politimann skutt med hagle og skadd. Hendelsen skjedde utenfor mannens bolig klokka 21.35.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media