Mener populær tannkrem er en helsetrussel

Produsenten Colgate anmeldes til Forbrukerombudet for villedende markedsføring.

- VILLEDENDE: Tannkremen Colgate Total inneholder det bakteriedrepende stoffet triklosan. Produsenten Colgate er nå anmeldt til Forbrukerombudet for villedende markedsføring av tannkremen. Arkivfoto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
- VILLEDENDE: Tannkremen Colgate Total inneholder det bakteriedrepende stoffet triklosan. Produsenten Colgate er nå anmeldt til Forbrukerombudet for villedende markedsføring av tannkremen. Arkivfoto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lederen i Framtiden i våre hender (FIVH), Arild Hermstad, fortsetter organisasjonens kampanje mot stoffet triklosan, som han mener er en alvorlig trussel mot folkehelsen.

Nå anmelder FIVH den multinasjonale forbrukervare-giganten Colgate Palmolive til Forbrukerombudet for villedende markedsføring.

- Villedende - Tannkremen Colgate Total inneholder triklosan. Hovedgrunnen til at vi mener triklosan er en helsefare er at stoffet har en bakteriedrepende funksjon som bidrar til å skape antibiotikaresistens. Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) er antibiotikaresistens en av de største truslene verden står overfor innenfor folkehelsen, sier Hermstad til Dagbladet.

Han har også skrevet en mye lest og delt kronikk i Dagbladet om samme tema.

At triklosan skaper antibiotikaresistens er noe Colgate Palmolive tydeligvis ikke er enig i.

«Colgate Total er sikker å bruke og triclosan fører ikke til antibakteriell resistens», skriver Colgate Palmolive blant annet på sine websider.

Dette mener Hermstad er villedende markedsføring.

- Kan gi antibiotikaresistens I sin anmeldelse til Forbrukerombudet viser FIVH blant annet til en ekspertgruppe ledet av Folkehelseinstituttet som i en rapport denne uken konkluderte med at triklosan bør forbys i forbrukerprodukter, på grunn av risiko for antibiotikaresistens.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer