Mener president Sarkozy står bak hans politiske fall

Strauss-Kahn anklager Sarkozy.

ANKLAGER: Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn forlater her valglokalene etter å ha stemt i det franske presidentvalgets første runde. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/NTBScanpix
ANKLAGER: Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn forlater her valglokalene etter å ha stemt i det franske presidentvalgets første runde. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kjente franske sosialisten og økonomen har fått ødelagt sin politiske karriere etter å ha blitt anklaget for å ha forgrepet seg mot en stuepike i New York.

Nå hevder han at det er politiske fiender knyttet til Frankrikes konservative president som sørget for å at skandalen gjorde så stor skade som mulig.

I et intervju med den britiske avisen The Guardian sier Strauss-Kahn at motivet til disse var å hindre at han ble Sosialistpartiets kandidat i det franske presidentvalget.

- Politisk naiv Strauss-Kahn mener ikke at han ble utsatt for et komplott da han ble anklaget for seksuelle overgrep mot en stuepike på et hotell i New York i mai i fjor. Men han mener at den påfølgende prosessen, som førte til at amerikansk politi innledet etterforskning av ham, ble drevet fram av personer med en politisk agenda.

- Kanskje var jeg politisk naiv, men jeg trodde ganske enkelt ikke at de kunne gå så langt. Jeg trodde ikke de ville finne noe som kunne stoppe meg, sier Strauss-Kahn til avisen.

The Guardian gjør det klart at franskmannen refererer til folk som jobber for Sarkozy og det konservative partiet UMP.

Avlytting? Strauss-Kahn mener at telefonen hans ble avlyttet og at noen sørget for at stuepiken Nafissatou Diallo anmeldte ham for overgrep. Han var da leder for Det internasjonale pengefondet (IMF), men måtte gå av få uker senere.

Strauss-Kahn har innrømmet å ha hatt seksuell omgang med stuepiken, men han fastholder at det var frivillig fra hennes side.

Intervjuet er gjort av den amerikanske journalisten Edward Jay Epstein, som mandag skal lansere sin nye e-bok om skandalen «Three Days in May».