Mener regjeringen må bla opp for å redde St. Sunniva

- Situasjonen er tragisk, sier Oslo skolebyråd Torger Ødegaard.

VIL ØKE TILSKUDDET: Friskolenes tilskudd må økes til 90 prosent av kostnadene per elev og sikres dekning til opprusting av bygg, mener Venstres nestleder Trine Skei Grande. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VIL ØKE TILSKUDDET: Friskolenes tilskudd må økes til 90 prosent av kostnadene per elev og sikres dekning til opprusting av bygg, mener Venstres nestleder Trine Skei Grande. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge St. Sunniva skoles styre i Oslo trues skolen framtid av krav om rehabilitering til en pris mellom 85 til 150 millioner kroner.

Færre elever eller stansDen rødgrønne privatskoleloven gjør at staten  ikke stiller opp med rentefrie lån og kapitaltilskudd for å sikre driften, motsetning til når landets offentlige skoler pusses opp.

Det setter ifølge skoleråd Gjermund Høeg i Oslo katolske bispedømme (OKB) 500 elevers skolegang i fare.

- Vi kan ikke utelukke en midlertidig stans i skolens drift eller at elevtallet må senkes over lengre tid, sier Høeg til Dagbladet.

Mens politikerne i valgkampen konkurrerer om å «lage verdens beste skole» frykter foreldre og lærere ved St. Sunniva skole i Oslo sentrum for framtida.

- Like muligheter Utdanningsdepartementet vil mandag kveld ikke kommentere saken, men komme tilbake tirsdag. I opposisjonen er frustrasjonen tydelig over det de mener er sulteforing av private skoler.

- Venstre mener at private skoler må ha like muligheter som offentlige skoler til å komme inn under den statlige ordningen for skolebygg  som sikrer skoleeiere lån uten rentekostnader, sier nestleder Trine Skei Grande (V).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer