Mener riksadvokaten bør vurdere sin stilling

Journalist og forfatter Per Egil Hegge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Riksadvokatens steile forsvar av de første sakkyndige som fastslo at Anders Behring Breivik var utilregnelig, bør få følger, mener journalist og forfatter Per Egil Hegge.

- Riksadvokat Tor-Aksel Busch har i terrorsaken operert på det samme imponerende kompetansenivå som norsk politi, sier Hegge ironisk til NTB.

- Og politiets leder har gått, legger han til.

Hegge er mangeårig journalist og forfatter av boken «De suverene» om rettspsykiatri i norske domstoler. Han er sterkt kritisk til den fullstendige tilliten påtalemyndigheten, og riksadvokat Busch spesielt, viste til den første rettspsykiatriske rapporten, sier han.

- Refset Det første sakkyndigparet, Synne Sørheim og Torgeir Husby, kom til at det ikke var tvil om at Anders Behring Breivik var psykotisk 22. juli og at han ikke kunne tillegges det strafferettslige ansvaret for terrorangrepene.

- Riksadvokaten refset jo folk som mente at denne rapporten ikke skulle avgjøre denne saken. Det er jo ytterst tankevekkende at Riksadvokaten ikke skjønte at dette skjedde i en politisk kontekst, sier Hegge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer