Mener rødgrønn regjering vil paralysere samfunnet

Og framelske smisking og korrupsjon, sier Frps Per Sandberg.

IKKE NÅDIG: Frps nestleder Per Sandnerg var ikke nådig da han snakket om konsekvensene av en fortsatt rødgrønn regjering. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
IKKE NÅDIG: Frps nestleder Per Sandnerg var ikke nådig da han snakket om konsekvensene av en fortsatt rødgrønn regjering. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Frps nestleder Per Sandberg mener at en fortsatt rødgrønn regjering vil paralysere samfunnet og framelske smisking og korrupsjon. Lørdag leverte han tidenes salve mot den «sosialistiske ufriheten».


Flammende innlegg

Sandberg har ledet arbeidet med partiprogrammet som Frp går til valg på til høsten. Dette var hovedtemaet på landsmøtets andre dag, og nestlederen dro i gang debatten med et flammende innlegg mot sosialismen i alle dens varianter, særlig den som han mener blir påtvunget det norske folk for tiden.


- For å forstå frihet, må alle ha erfart ufrihet. Vi blir underdanige og mister pågangsmot og kreativitet. Dette er en god beskrivelse av det norske samfunnet anno 2009. Opp mot dette setter vi programmet landsmøtet skal vedta. Det er kort og godt en demokratireform, eller kanskje til og med en frihetsreform, sa Sandberg.


Han understreket at alle skal få frihet til å velge, også innvandrere og asylsøkere.

- De kan få velge å innordne seg og akseptere norske verdier. Hvis ikke kan de få reise hjem. De som vil utnytte systemet og snylte på oss andre, har ingenting her å gjøre, sa nestlederen.

Rød tråd

Sandberg mente det går en rød tråd gjennom hele partiprogrammet. Den omfatter mindre stat og byråkrati, færre inngrep fra det offentlige, lavere skatter og avgifter og kortere køer.


- Hvor er det ikke kø i Norge? Det er køer overalt. Og særlig innenfor alle de ordningene som det offentlige drifter, sa Sandberg.

Han framstilte det som en nødvendighet for landets ve og vel at det blir en Frp-regjering til høsten.


- Hvis det vi ser i dag får fortsette, vil det paralysere landet. Alle vil opptre politisk korrekt. Smisking og korrupsjon vil erstatte ærlig innsats. Folk opplever smerte ved ikke å nå fram. Dette skal vi vedta kamp mot, tordnet Sandberg.


På alle samfunnsområder skal det bli merkbare endringer, og det ganske så rask, lovet Sandberg. Kulturpolitikken skal bli det motsatte av det Trond Giske står for, i helsepolitikken skal den enkelte bestemme hvor behandlingen skal skje, de eldre skal få samme rettigheter som andre i samfunnet og foreldre skal få sende barna på privatskoler som staten betaler.

Rydde i offentlig sektor

Frp vil slå sammen kommuner og fjerne fylkeskommunene. Det skal ryddes kraftig opp i hundrevis av tilsyn, direktorater, regionsråd, landsdelsutvalg og interkommunale organer.


Antallet fylkesmenn skal kuttes til fem, og de skal ikke lenger kunne overprøve vedtak som er fattet i kommunestyrene.

- Vi skal kort og godt vitalisere kommunesektoren. Da må vi ha større enheter, både for å matche staten og for å håndtere nye, store oppgaver, sa nestlederen.

Han betegnet veinettet som landets blodårer og forsikret at Frp i løpet av 25 år skal klare å gjøre Norge til landet med verdens beste og mest effektive infrastrukturnett. De største grepene skal gjøres i løpet av de ti første årene etter maktskiftet. Men lyntog vil ikke partiet bruke offentlige penger på så lenge etterslepet i vedlikehold er på hundrevis av millioner.


- Vi har statsministeren, vi har de kvinner og menn som er nødvendig for å gå i regjering, vi har organisasjonsapparatet og nå får vi programmet, selve regjeringserklæringen. Da er det fullkomment, lovpriste Sandberg. (©NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer