Mener Røkke skader Aker-selskapene

Statens styrerepresentant raser mot finansmannen Kjell Inge Røkke.

LANGER UT: Statens styrerepresentant i Aker Holding, Berit Kjøll, langer ut mot finansmann Kjell Inge Røkke. Foto: Scanpix
LANGER UT: Statens styrerepresentant i Aker Holding, Berit Kjøll, langer ut mot finansmann Kjell Inge Røkke. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag svarte statens styrerepresentant i Aker Holding Berit Kjøll i skarpe ordlag på spørsmålene og kritikken fra kommunikasjonsdirektør Geir Arne Drangeid i Aker.

Aker Holding er selskapet der staten praktiserer sitt deleierskap i Aker Solutions(se faktabokser).

Ba Røkke stå framFørst gikk Kjøll til angrep på Aker-systemet for feilinformasjon og å ville ødelegge hennes troverdighet, for slik å slippe unna kritikk for håndteringen av aksjehandelen til 1,9 milliarder. Deretter åpnet hun kanonene mot Akers styreleder, finansmannen Kjell Inge Røkke.- Den norske stat er ført bak lyset for at Røkke skal omgå aksjonæravtalen, sier Kjøll.

Kjøll forteller at hun kontaktet Røkke da det kom for dagen at staten ikke var informert om handelen og gjelden på to milliarder som delvis statseide Aker Solutions pådro seg.

- Jeg ba Røkke komme banen og fronte sakens fakta.

- Hva svarte han da?- Det ville han ikke, sier Kjøll.

- Skader hele Aker-sfærenDa Dagbladet snakket med henne i ettermiddag, gikk hun til frontalangrep på Røkkes rolle som styreleder og storaksjonær i hele Aker-systemet. Kjøll opplever at Norges mest kjente finansmann er til skade for bedriften han leder.Hun oppfordrer Røkke til å komme på banen og ta ansvar i situasjonen som har oppstått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer