Mener Røkkes «hageskur» er bevaringsverdig

Fylkeskommunen mener Kjell Inge Røkkes badehus må bevares.

 Røkke-hus:  Kjell Inge Røkkes fjerde hus på Konglungen stod ferdig i sommer. Nå skal strandlinjen oppgraderes, men det skjer ikke uten kamp. Foto: Iván Kverme/FA
Røkke-hus: Kjell Inge Røkkes fjerde hus på Konglungen stod ferdig i sommer. Nå skal strandlinjen oppgraderes, men det skjer ikke uten kamp. Foto: Iván Kverme/FAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): Kjell Inge Røkke får det gjerne slik han vil, men tillatelse til å mudre og lage dypvannsbrygge til reketråleren Trygg ved supereiendommen på Konglungen fikk han aldri. Nå brygger det opp til trøbbel for bryggeplanene i Asker igjen, skriver Kapital.

Røkkes nabo mener at bryggen milliardæren nylig har søkt om å få oppføre vil sperre tilgang til, og bading fra, naboens egen strand.

Akershus fylkeskommune mener at badehuset, som Røkke har søkt om å få rive, er «en viktig del av det sammensatte kulturmiljøet på Konglungen», og anbefaler at det bevares og settes i stand. Røkkes arkitekt sammenligner på sin side badehuset med «et hageskur kjøpt på Bauhaus».

- Strengt tatt kan man sammenligne badehuset med et «hageskur kjøpt på Bauhaus» som er pyntet på ved å legge betongtakstein, og brukt sirkelsjablong og stikksag på forkantbordet under takrennen for å få et gammelt uttrykk, skriver Røkkes arkitekt, Kristian Fodstad i Meinich Arkitekter, i en henvendelse til Asker kommune.

- Dersom kommunen ønsker å følge fylkeskommunens anbefaling, ber vi om at det i forkant av et vedtak gjennomføres en befaring.

Røkke har søkt om å få rive to brygger og badehuset på den sist kjøpte eiendommen, og deretter oppføre «en pelebrygge på 10 kvadratmeter med forlengelse i en flytebrygge som er maksimalt 10 meter lang inkludert landgangen». Det fremgår ifølge Kapital av et skriv Røkkes arkitekt sendte til kommunen i september.

- Tiltaket er en betydelig forverret situasjon sett fra vår side og sperrer tilgang/bading fra egen strand, skriver nabo Henning Ruud i en epost til kommunen.

- For meg er ikke dette noen stor sak, jeg er bare litt kritisk til vinklingen på bryggen. Vi ønsker at den skal vinkles litt annerledes, slik at den ikke sperrer for oss, sier Ruud til Kapital.

- Du likte ikke det første bryggeforslaget heller?

- Jeg likte ikke det første forslaget heller, men jeg klagde ikke på det. Jeg håpet at vi skulle bli enige om dette i etterkant, men så ble bryggen forlenget i det siste forslaget, og da påpekte jeg at de måtte sende nabovarsel. Nå har jeg sendt inn et brev til kommunen med mine synspunkter, sier Ruud.

Haakon Thorbjørnsen, som er Røkkes innleide prosjektleder, ønsker ikke å kommentere saken.

Flere nyheter Røkke-selskap åpen for flere kjøp
Røkke-marginer faller i fisk Røkke kjøper og selger eiendommer