Etterforsker mulig lovbrudd på finsk sex-messe:

Mener sex-frivillig var for full

Finsk politi har iverksatt innledende etterforskning etter en hendelse på en sex-messe i Helsinki forrige helg.

SEX-MESSE: Under lørdagens sex-messe i Finlands hovedstad Helsinki skal flere i publikum ha reagert på at en frivillig kvinne var for full til å delta i sex på scenen, ifølge finske medier. Foto: Oleksiy Mark / Shutterstock / NTB
SEX-MESSE: Under lørdagens sex-messe i Finlands hovedstad Helsinki skal flere i publikum ha reagert på at en frivillig kvinne var for full til å delta i sex på scenen, ifølge finske medier. Foto: Oleksiy Mark / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Hendelsen gjelder en et mulig seksuallovbrudd på en Sexhibition-messe i hovedstaden Helsinki lørdag, skriver den finske avisa Helsingin Sanomat.

Politiet har innledet etterforskning, men det er ikke fastslått at noe kriminelt har funnet sted, ifølge avisa.

Mener kvinne var for full

Årsaken til etterforskningen omhandler en seanse på scenen, hvor en frivillig fra publikum hadde sex med en person omtalt som en «profesjonell utøver».

Den frivillige skal være en ung kvinne, ifølge avisa Iltalehti .

Flere i publikum skal ha reagert på kvinnens grad av beruselse, og om hun forsto hva som foregikk og hadde gitt sitt samtykke til det, skriver Helsingin Sanomat.

VEKKER HARME: Nadia Cartagena inviterte strippere til et gamlehjem i Colombia. Det har skapt sterke reaksjoner i sosiale medier. Video: Instagram / nadiacartagena_ Vis mer

Påstår hun besvimte

Dette skal også ha blitt gjenstand for diskusjoner på Internett i etterkant, hvor det ble spekulert på at kvinnen var svært full, ifølge Iltalehti.

Mandag skrev samme avis at innslaget med den kvinnelige publikummeren hadde blitt avbrutt tidligere enn planlagt fordi kvinnen hadde besvimt på scenen.

Dette avvises av arrangørene.

- Ikke sant

Til Iltalehti sier en av arrangørene, Terhi Westerberg, at kvinnen ble tatt ned fra scenen tidligere enn planlagt etter ønske fra den profesjonelle utøveren på scenen. Videre avviser han at kvinnen besvimte under seansen, og sier helsen hennes ble sjekket både før og etter seansen.

- Spekulasjoner på at assistenten besvimte på scenen er ikke sant, skriver arrangørene i en e-post til Helsingin Sanomat.

Det opplyses videre at arrangørene alltid tar en prat med de som ønsker å delta som frivillig på scenen for å forsikre seg om at de forstår hva de melder seg til å delta på, og for å få deres samtykke. Dette ble også gjort på lørdag, ifølge arrangørene.

Ifølge Helsingin Sanomat har politiet foreløpig ikke vært i kontakt med arrangørene angående anklagene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer