Mener Sigrid-siktede (37) har fjernet gjenstander fra campingvogna

Fra samme sted der politiet har funnet blod etter drapsofferet Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 37 år gamle mannen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne ble i dag varetektsfengslet i fire nye uker.

Han nekter straffskyld for drapet og motsatte seg fengsling, men polititet fikk på ny gjennomslag for sin begjæring. Retten konkluderer med at mistanken mot 37-åringen ikke er svekket siden pågripelsen 3. september i fjor.

16-åringen forsvant fra Østensjø natt til 5. august i fjor. Politiet mener hun ble fraktet til et lagerlokale på Bryn i Oslo. Der disponerte den 37 år gamle siktede mannen også en campingvogn. Politiet har funnet blodet etter Sigrid Giskegjerde Schjetne i denne campingvogna.

I retten i dag viste Oslo tingrett til at politiet også mener at den siktede 37-åringen har fjernet flere gjenstander fra campingvogna.

- Jeg ønsker ikke å utdype dette ytterligere, sier politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo-politiet til Dagbladet.

Rettssak i september Da jenta forsvant i fjor ble det iverksatt en omfattende leteaksjon. Flere av jentas gjenstander ble også etterlyst, deriblantt en sokk, et smykke og ei veske. Dette skal ikke ha kommet til rette.

Politiet bekrefter at flere av jentas gjenstander er borte, men ønsker ikke å kommentere hvilke. Politiet håper å finne gjenstandene da det kan være spor på de.

Etterforskningen av drapet er nå over i en avsluttende fase og saken er forhåndsberammet til å starte i Oslo tingrett den 16. september i år. Politiet sier de skal ha innstilt på tiltale innen utløpet av juni måned.

- Gjentakelsesfare Politiet mener det er fare for at 37-åringen skal ødelegge bevis eller påvirke vitner dersom han løslates fra varetekt. De mener også det er fare for gjentakelse. Det bygger de på den alvorlige siktelsen og en voldsepisode fra 2006 han ble dømt for i 2007.

- Det er snakk om svært alvorlige hendelser. I tillegg mener vi at vi får støtte for det i den rettspsykiatriske rapporten om ham, sier Gulnes.

Glad for tilregnelighet Søndag ble det kjent at to av de tre sakkyndige som har undersøkt mannen har konkludert med at han ikke er psykotisk og derfor er strafferettslig tilregnelig.

Den tredje av de sakkyndige mener derimot 37-åringen er paranoid schizofren og utilregnelig. Rapporten deres ligger nå til vurdering hos Den rettsmedisinske kommisjon.

Mannens forsvarer, advokatfullmektig Ida Andenæs hos Advokatfirmaet Elden, sier 37-åringen er glad for at flertallet av de sakkyndige mener han ikke er psykotisk.

- Han hevder seg frisk og tilregnelig, sier Andenæs.

Hun mener slik saken står nå, så er det ingen bevis å forspille.

- Det må være en reel mulighet for at han skal forpsille bevis og det er ikke i denne saken. Å basere gjentakelsesfare på to saker fra en dom i 2006 og en siktelse i 2012 er ikke nok og ikke et gjeldende fengslingsgrunnlag i vår sak, sier Andenæs til Dagbladet.

<strong>- FJERNET GJENSTANDER:</strong> I en campingvogn fra dette lagerlokalet på Bryn mener politiet den drapsiktede mannen har fjernet gjenstander. Foto: Jacques Hvistendahl
- FJERNET GJENSTANDER: I en campingvogn fra dette lagerlokalet på Bryn mener politiet den drapsiktede mannen har fjernet gjenstander. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer