POLITIET: Politiet mener den siktede mannen var hennes eks-kjæreste. Video: NTB Scanpix Vis mer

Mann i 50-åra siktet for drap:

Mener siktede og offeret var tidligere kjærester

Mann i 50-åra siktet for drap.

Politiet i Oslo holdt torsdag klokka 10 pressekonferanse om drapsetterforskningen etter at en kvinne ble funnet skutt og drept i en leilighet på Oppsal onsdag kveld.

Under pressekonferansen kom det fram at politiet fremdeles ikke er helt sikre på hvem offeret er.

- Vi har likevel varslet de vi mener er pårørende, opplyser seksjonsleder for etterforskning av alvorlige voldssaker Anne Alræk Solem.

Tidligere kjærester

Politiets etterforskning har så langt vist at offeret og den siktede kjente hverandre fra tidligere. Ifølge Solem har de to tidligere vært kjærester.

DRAPSMELDING: Politiets innsatsleder Rune Bjørsvik opplyser at politiet fikk melding om drapet klokka 20.52 i kveld.VIDEO: Øistein Norum Monsen/ Dagbladet Vis mer

Politiet har i hele natt jobbet med åstedsundersøkelser, og arbeidet fortsetter i dag. Det er foretatt innledende avhør av siktede. I tillegg er naboer avhørt.

- Vi mener det ikke har vært flere til stede enn offeret og gjerningsmannen. Det er heller ingenting som tyder på at flere vil bli siktet i saken, sier Solem.

Det var klokka 20.52 onsdag kveld at politiet mottok melding om at en kvinne var skutt og hardt skadet i en leilighet i Oslo. Da de ankom stedet var hun fremdeles i live, men døde på stedet kort tid etter.

SEKSJONSLEDER: Anne Alræk Solem. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
SEKSJONSLEDER: Anne Alræk Solem. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Har forklart om foranledningen

Både avdøde og siktede skal være norske statsborgere. Et vitne på stedet sa onsdag til Dagbladet at en person senere ble ført ut av blokka med hette over hodet.

Til Dagbladet sier Solem at siktede i løpet av natta har forklart seg for politiet. Under avhøret skal det også ha kommet fram detaljer om foranledningen til hendelsen.

- Men vi ønsker ikke å gå ut med detaljer om dette nå. Historikken til de to er veldig relevant å finne ut mer om i etterforskningen, men det jeg kan si er at han ikke er særlig kjent for politiet fra tidligere, sier Solem.