Mener sjalu hundekjenner forgiftet Jagger (3) til døde. Seks hunder skal ha blitt forgiftet på prestisjeshow

I Birmingham

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
BLE FORGIFTET: Den prisvinnende hunden Jagger ble bare tre år gammel. Foto: Scanpix
OBDUSERT: Obduksjonen av Jagger viste at han ble forgiftet. Foto: Scanpix
EIER: Jaggers eier Aleksandra Lauwers og ektemannen Willem Lauwers møter pressen i hjemmet deres i Lauw i Belgia. De tror begge at hunden ble drept. Foto: Virgina Mayo / NTB Scanpix
HADDE SUKSESS:- Er man suksessrik, så er ikke det noe som gir deg mange venner, sier Willem Lauwers. Foto: Virgina Mayo / NTB Scanpix
IKKE ALENE: Seks forskjellige hundeeiere mener nå at hundene deres brått ble dårlige etter å ha deltatt på hundeshowet, skriver britiske The Telegraph. Foto: Virgina Mayo / NTB Scanpix
TRIST SAK: Jaggers død har fått massiv presseomtale. Foto: Virgina Mayo / NTB Scanpix
IRSK SETTER: Jagger skal ha vært frisk og rask på torsdagen. Fredag var han død. Foto: Scanpix
ANDREPLASS: Jagger stakk av med andreplassen for beste hund i sin klasse på verdens største hundeshow, Crufts. Foto: Scanpix

(Dagbladet): Torsdag logret han med halen, løp med hodet hevet og stakk av med andreplassen for beste hund i sin klasse på verdens største hundeshow, Crufts. 

Fredag døde den irske setteren Jagger brått. Nå etterforsker belgisk politi - i landet der hunden var fra - hvordan den friske treåringen kunne dø så brått under hundeutstillingen i Birmingham. 

Obduksjonen bekrefter at han ble forgiftet. Seks forskjellige hundeeiere mener nå at hundene deres brått ble dårlige etter å ha deltatt på hundeshowet, skriver britiske The Telegraph. 

De mener hundene spiste oksekjøtt dynket i gift. Flere britiske medier skriver at det dreier seg om rottegift. 

- Jeg er overbevist om at det skjedde på hundeshowet. Det er ingen annen mulighet, det må ha skjedd på Crufts. Hvordan kan man forgifte en hund ved en feil? spør Jaggers medeier, Alexandra Lauwers, ifølge den britiske avisa The Telegraph. 

Jagger døde i hennes armer fredag, ifølge Daily Mail. 

Hun tror ikke dødsfallet var noen tilfeldighet. Noen må ha drept Jagger med vilje, mener også ektemannen Willem Lauwers. 

- Jagger var en lovende hund. Han var bare tre år, men godt kjent i verden. Er man suksessrik, så er ikke det noe som gir deg mange venner, sier han. 

I hallen i Birmingham var 200 forskjellige hunderaser. Arrangørene har i etterkant advart hundeeierne mot å la dyra sine være alene. 

- Dette har ikke bare rystet (folk) verden over, men vi har faktisk mistet et familiemedlem, sier Amy Nettleton, oppdretterens datter, til Good Morning Britain. 

Hun er imidlertid ikke sikker på hva hun tror om årsaken bak det som potensielt kan straffeforfølges.

- I hjertet mitt tror jeg ikke dette var en annen deltaker eller noen andre involvert i hundeverdenen, som gjorde dette, sier Milligan-Bott.