Mener SMS-flørt kan gi ledetråd om MH17-nedskytingen

Etterforskningsledelsen kunngjorde onsdag at de har siktet fire personer i saken. De la også fram ledetråder de mener kan si noe om hva som skjedde 17. juli 2014.

FLYULYKKE: Nesten 300 mennesker døde da et Malaysian Airlines-fly ble skutt ned over Øst-Ukraina i 2014. Foto: Jamie Wiseman/Daily Mail/Rex/NTB Scanpix
FLYULYKKE: Nesten 300 mennesker døde da et Malaysian Airlines-fly ble skutt ned over Øst-Ukraina i 2014. Foto: Jamie Wiseman/Daily Mail/Rex/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var 17. juli 2014 at et Malaysian Airlines-fly - nummer MH17 - ble skutt ned over Øst-Ukraina. Nesten 300 mennesker døde. Nå, fem år seinere, er fire personer siktet i saken.

Det er utstedt internasjonal arrestordre på disse fire og de vil straffeforfølges i Nederland. Det kunngjorde den internasjonale etterforskningsgruppa onsdag.

I tillegg offentliggjorde etterforskningsgruppa flere samtaler - blant annet SMS-utvekslinger - som kan gi detaljer om hva som skjedde denne skjebnesvangre sommerdagen for fem år siden.

Ifølge New York Times skal det blant annet dreie seg om en meldingsutveksling mellom en russisk soldat i den 53. brigade, som skal ha solgt våpenet, og en kvinne navngitt som Anastasia. De to skal ha hatt en pågående flørt.

- Stor hemmelighet

I SMS-utvekslingen sier soldaten ifølge New York Times at «en gruppe er på vei vestover, til Ukraina, på et hemmelig oppdrag».

Den australske nettavisa news.com.au har også omtalt saken. De skriver at tekstmeldingene ble sendt sommeren 2014, og at soldaten blant annet skal ha virket oppgitt over sjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer