Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mener Solvik-Olsen presset henne ut av jobben: - Ubegripelig

Anne Marie Storli sier til DN at samferdselsministeren ikke tålte kritikk.

FJERNET KOMMUNIKASJONSSJEF:  Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ønsket ikke at kommunikasjonssjef Anne Marie Storli skulle fortsette. Nå jobber hun i Vegdirektoratet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FJERNET KOMMUNIKASJONSSJEF: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ønsket ikke at kommunikasjonssjef Anne Marie Storli skulle fortsette. Nå jobber hun i Vegdirektoratet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I midten av september ble lederen for Samferdselsdepartementets kommunikasjonsavdeling, Anne Marie Storli, informert om at statsråden ikke var fornøyd med avdelingens leveranser og at hun var uønsket som sjef.

Det skal angivelig ha vært fordi hun ikke ville hjelpe Frp. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen måtte svare for dette til kontroll- og konstitusjonskomiteen denne uka og nå snakker Storli ut for første gang.

- Det er naturlig å diskutere om vi ønsker oss et byråkrati med nikkedokker som ikke kan stille et eneste spørsmål i frykt for represalier. Og det er ubegripelig for meg at den øverste leder i et departement så glatt kan overse regelverket for personalhåndtering, sier hun til Dagens Næringsliv, som var de første som skrev om saken. 

Svarte kontrollkomiteen Solvik-Olsen avviser i brevet til kontroll- og konstitusjonskomiteen at Han ba om partipolitisk bistand fra byråkrater i kommunikasjonsavdelinga.

- Saken handler om en personalsak og et samarbeidsforhold som ikke har vært godt nok, sa Solvik-Olsen til NTB.

Til kontrollkomiteen skriver han at han ikke var fornøyd med de «kommunikasjonsfaglige leveransene» fra avdelingen mens Storli var sjef, blant annet på sosiale medier.

- Jeg er veldig tilfreds med den jobben de på avdelingen gjør nå, men jeg mener de ikke leverte så godt som de kunne da, skrev ministeren.

- Tålte ikke kritiske spørsmål Selv sier Storli til Dagens Næringsliv i dag at hun ble presset ut av jobben fordi Solvik-Olsen ikke tålte kritiske spørsmål.

Solvik-Olsen har ikke villet kommentere saken overfor avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media