VIL HA EKSPERTISE PÅ PLASS: Advokat Jens-Ove Hagen som forsvarer korrupsjonssiktede Eirik Jensen mener Spesialenheten for politisaker ikke kjenner hans klients arbeidsmetoder, og ønsker at de innhenter ekspertise på området. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
VIL HA EKSPERTISE PÅ PLASS: Advokat Jens-Ove Hagen som forsvarer korrupsjonssiktede Eirik Jensen mener Spesialenheten for politisaker ikke kjenner hans klients arbeidsmetoder, og ønsker at de innhenter ekspertise på området. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

Mener spesialenheten ikke kan Jensens hemmelige arbeidsmetoder

Eirik Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen ber Spesialenheten hente inn spesialetterforskere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Han er veldig sliten og oppgitt over at alle synes å sluke historien om hasjimporten rått. Hvorfor er det ingen som kontrollerer sannhetsgehalten i påstanden om at han skal ha vært med og innføre 20 tonn hasj, og om det er mulig? Det synes ikke som om det er noen som er interessert i å gå inn i denne fantastiske historien, sier advokat Jens-Ove Hagen til Dagbladet.

Han forsvarer politoverbetjent Eirik Jensen som sitter varetektsfengslet etter at han ble siktet for grov korrupsjon i forrige uke. Jensen nekter straffskyld.

Krever kompetanse Nå krever Hagen at Spesialenheten for politisaker, som leder Jensen-etterforskningen, skaffer seg ekspertise om den siktedes arbeid, altså kontakt med informanter og kilder. Han mener spesialenheten mangler denne ekspertisen.

- Det er en ærlig sak å ikke ha det, det ligger på et høyt hemmelighetsnivå hvordan man jobber innen hans profesjon. De må henvende seg til kompetent politihold for å finne ut om det er mulig å drive denne typen ukontrollert narko-import. Min klient er helt sikker på at hvis de går inn og sjekker de sporene han har etterlatt seg, er det mye som kan bekrefte hans versjon, sier Hagen.

Han mener spesialenheten for eksempel kan henvende seg til Jensens kolleger i Oslo-politiet for å få innsikt.

- Dette har ikke noe med inhabilitet å gjøre, men om å fremskaffe faktisk innsikt i et lukket politifaglig område, sier han.

Savner etterforskning Politiet plikter å etterforske alle sider av en sak, også det som er til gunst for en siktet person. Dette savner Hagen.

- Jeg savner et snev av innsats til å ettergå påstandene som er rettet mot min klient, sier Hagen.

Derfor har han i samråd med sin klient bestemt å ikke anke fengslingskjennelsen.

- For øyeblikket ser vi at det kan være fånyttes i og med spesialenheten har presentert denne saken på en måte der det først og fremst er forhold som peker mot min klient, og lite eller ingenting som er egnet til å gi balanse, sier Hagen.

Vil ha pengesvar
Jensen ble avhørt på søndag, men det kom få konkrete spor på bordet, ifølge Hagen. Gjermund Cappelen (47) har innrømmet innførsel av «tonnevis» med hasj. Han har forklart til politiet at Jensen hjalp ham med innførselen. Ifølge TV 2 skal Cappelen ha forklart at Jensen har tjent opptil 15 millioner kroner på dette.

- Vi lurer absolutt på hva spesialenheten mener han skal ha gjort med de pengene, sier Hagen.

Dagbladet fikk ikke kontakt med verken Spesialenheten for politisaker eller Cappelens forsvarer, advokat Benedict de Vibe, i går.

LES OGSÅ: OLA THUNE ADVARER (krever innlogging)

NEKTER STRAFFSKYLD: Politioverbetjent Eirik Jensen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NEKTER STRAFFSKYLD: Politioverbetjent Eirik Jensen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer