Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mener Sponheim er uegnet for toppjobb

Arbeiderpartiets fylkesleder i Hordaland mener Lars Sponheim (V) ikke bør få jobben som fylkesmann.

- UEGNET: Arbeiderpartiets fylkesleder i Hordaland mener Sponheim er for kontroversiell i stilen og for lite samlende for å få jobben som fylkesmann.
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
- UEGNET: Arbeiderpartiets fylkesleder i Hordaland mener Sponheim er for kontroversiell i stilen og for lite samlende for å få jobben som fylkesmann. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

- Sponheim er for kontroversiell i stilen og for lite samlende, sier Aps fylkesleder i Hordaland, Sveinung Valle, til Bergens Tidende.

På representant- skapsmøtet til Hordaland Arbeiderparti sa Valle at Sponheim ikke er den rette til å bli statens forlengede arm i Hordaland.

- Lars Sponheim kan jo ikke sies å være en særlig populær mann i Hordaland, sier Valle og viser til at Sponheim ikke klarte å få nok stemmer i hjemfylket til å returnere til Stortinget.

Stillingen som fylkesmann er ennå ikke utlyst, men den tidligere KrF-politikeren Svein Alsaker skal gi seg som statens mann i fylket. Sponheim har tidligere sagt at han er interessert i stillingen.

- Vi har alle lært å kjenne Sponheim på godt og vondt. Han har hatt en rekke kontroversielle uttalelser og er ekspert på å bruke spissformuleringer for å komme i media. Å være fylkesmann er en meget spesiell stilling, og jeg synes ikke Sponheims stil passer med det embetet, sier Valle.

Lars Sponheim selv mener det vil vekke oppsikt hvis regjeringen lar det gå politikk i utnevnelsen av fylkesmann.

- Det er oppsiktsvekkende og meningsløst at Hordaland Ap gjør dette til et tema før det foreligger en eneste søknad. Det tyder på at de har lagt et løp, mener han.

Sponheim sier at han fortsatt vurderer om han skal søke stillingen.

(NTB)

 

KONTROVERSIELL: Sponheim i bar overkropp på VGs forside. Foto: Faskimile
KONTROVERSIELL: Sponheim i bar overkropp på VGs forside. Foto: Faskimile Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media