Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mener Stoltenberg driver «ren propaganda» om russisk Syria-bombing

Russisk UDs talskvinne provosert av beskyldninger om angrep mot sivile i Syria.

PÅ KOLLISJONSKURS: - Å anklage det russiske luftvåpenet for siviles død, og enda mer alvorlig, barns død, er ren propaganda, sa russisk UDs talskvinne Maria Zakharova i dag.  NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg uttrykte bekymring for at russerne «angriper den syriske opposisjonen og sivile». Foto: EPA og NTB/Scanpix
PÅ KOLLISJONSKURS: - Å anklage det russiske luftvåpenet for siviles død, og enda mer alvorlig, barns død, er ren propaganda, sa russisk UDs talskvinne Maria Zakharova i dag. NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg uttrykte bekymring for at russerne «angriper den syriske opposisjonen og sivile». Foto: EPA og NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg anklaget i dag Russland for å krenke tyrkisk luftrom med vitende og vilje med MIG 29-fly sendt til Syria for å støtte president Bashar al-Assad regime.

Vel så provoserende for russerne er det Stoltenberg sa om russernes grunner for å bombe i Syria.

- Jeg er også bekymret for at Russland ikke har ISIL som siktemål, men istedet angriper den syriske opposisjonen og sivile, sa Stoltenberg under en pressekonferanse i Brüssel.

- Anti-russisk kampanje Ifølge russisk UDs pressetalskvinne Maria Zakharova er det ren propaganda å hevde noe slikt.

- Å anklage det russiske luftvåpenet for siviles død, og enda mer alvorlig, barns død, er ren propaganda, sa Zakharova på en pressekonferanse i Moskva i dag, gjengitt blant annet av det statseide russiske nettstedet Sputnik.

Hun nevnte ikke NATO eller Stoltenberg, men ga nyhetsmediene ansvaret for påstandene.

- Internasjonale medier har lansert en mektig anti-russisk kampanje, sa hun på pressekonferansen.

Krenket tyrkisk luftrom Frontene har blitt skjerpet etter at Russlands president Vladimir Putin i FN nylig gjorde det klart at landet ville engasjere seg direkte i konflikten i Syria.

I motsetning til USA som anser president Bashar al-Assad som en illegitim president skyldig i å slakte sitt eget folk, støtter russerne al-Assads regime, og viser til at de syriske regjeringsstyrkene er de eneste som effektivt bekjemper terrorgruppen IS.

Søndag og igår ble den vestlige uviljen mot russernes bombing i Syria ytterligere forsterket, da det ble meldt om to episoder med russiske krenkelser av tyrkisk luftrom.

- Perverterer formålet - Dette ser ikke ut som noe uhell. Det er en alvorlig krenkelse av luftrommet, det skjedde to ganger i helga, og det varte lenge. Vi tar dette svært alvorlig, sa Stoltenberg til pressen i Brussel ifølge NTB.

Russland har kommentert den ene av de to hendelsene, og har hevdet at det var snakk om navigasjonsfeil.

- Inntrykket er at hendelsen i tyrkisk luftrom ble bruke for å inkludere det i den vestlige informasjonskampanjen, som perverterer og forvrir formålet med operasjonen som utføres av russiske luftstyrker i Syria, sier Russlands NATO-utsending Aleksandr Grusjko ifølge det statlige nyhetsmediet Russia Today.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!