PÅ KOLLISJONSKURS: - Å anklage det russiske luftvåpenet for siviles død, og enda mer alvorlig, barns død, er ren propaganda, sa russisk UDs talskvinne Maria Zakharova i dag.  NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg uttrykte bekymring for at russerne «angriper den syriske opposisjonen og sivile». Foto: EPA og NTB/Scanpix
PÅ KOLLISJONSKURS: - Å anklage det russiske luftvåpenet for siviles død, og enda mer alvorlig, barns død, er ren propaganda, sa russisk UDs talskvinne Maria Zakharova i dag. NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg uttrykte bekymring for at russerne «angriper den syriske opposisjonen og sivile». Foto: EPA og NTB/ScanpixVis mer

Mener Stoltenberg driver «ren propaganda» om russisk Syria-bombing

Russisk UDs talskvinne provosert av beskyldninger om angrep mot sivile i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg anklaget i dag Russland for å krenke tyrkisk luftrom med vitende og vilje med MIG 29-fly sendt til Syria for å støtte president Bashar al-Assad regime.

Vel så provoserende for russerne er det Stoltenberg sa om russernes grunner for å bombe i Syria.

- Jeg er også bekymret for at Russland ikke har ISIL som siktemål, men istedet angriper den syriske opposisjonen og sivile, sa Stoltenberg under en pressekonferanse i Brüssel.

- Anti-russisk kampanje Ifølge russisk UDs pressetalskvinne Maria Zakharova er det ren propaganda å hevde noe slikt.

- Å anklage det russiske luftvåpenet for siviles død, og enda mer alvorlig, barns død, er ren propaganda, sa Zakharova på en pressekonferanse i Moskva i dag, gjengitt blant annet av det statseide russiske nettstedet Sputnik.

Hun nevnte ikke NATO eller Stoltenberg, men ga nyhetsmediene ansvaret for påstandene.

- Internasjonale medier har lansert en mektig anti-russisk kampanje, sa hun på pressekonferansen.

Krenket tyrkisk luftrom Frontene har blitt skjerpet etter at Russlands president Vladimir Putin i FN nylig gjorde det klart at landet ville engasjere seg direkte i konflikten i Syria.

I motsetning til USA som anser president Bashar al-Assad som en illegitim president skyldig i å slakte sitt eget folk, støtter russerne al-Assads regime, og viser til at de syriske regjeringsstyrkene er de eneste som effektivt bekjemper terrorgruppen IS.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag og igår ble den vestlige uviljen mot russernes bombing i Syria ytterligere forsterket, da det ble meldt om to episoder med russiske krenkelser av tyrkisk luftrom.

- Perverterer formålet - Dette ser ikke ut som noe uhell. Det er en alvorlig krenkelse av luftrommet, det skjedde to ganger i helga, og det varte lenge. Vi tar dette svært alvorlig, sa Stoltenberg til pressen i Brussel ifølge NTB.

Russland har kommentert den ene av de to hendelsene, og har hevdet at det var snakk om navigasjonsfeil.

- Inntrykket er at hendelsen i tyrkisk luftrom ble bruke for å inkludere det i den vestlige informasjonskampanjen, som perverterer og forvrir formålet med operasjonen som utføres av russiske luftstyrker i Syria, sier Russlands NATO-utsending Aleksandr Grusjko ifølge det statlige nyhetsmediet Russia Today.