Mener Støres forslag er «farlig»

Støre vil bruke pensjonsfondet som et politisk redskap. Dét får Høyre-toppene til å frese. - Støre bryter med Stoltenbergs linje, sier Jan Tore Sanner.

FARLIG? Jan Tore Sanner, nestleder i Høyre, mener Støres utspill om å bruke oljefondet som et politisk redskap, rett og slett er farlig. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FARLIG? Jan Tore Sanner, nestleder i Høyre, mener Støres utspill om å bruke oljefondet som et politisk redskap, rett og slett er farlig. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi må begynne å venne oss til å si at vårt pensjonsfond er et politisk redskap, sa Jonas Gahr Støre på Zerokonferansen onsdag.

Reaksjoner på ideen om at de 10 000 milliardene i Norges sparegris skal brukes til å oppnå politiske mål lar ikke vente på seg.

På Politisk kvarter torsdag morgen kaller Høyre Støres utspill «farlig»:

- Ja, det er farlig. Og ikke minst så er det uansvarlig. (...) Det jeg hører fra Støre tyder på at dette ikke har vært et gjennomtenkt utspill. Høyre og Ap har vært enige om at vi skal ha armlengdes avstand til pensjonsfondet, sier Høyre-nestleder Jan Tore Sanner.

Støre ser særlig for seg at pensjonsfondet skal brukes til grønne investeringer i langt større grad enn i dag.

- Med Støres forslag blir fondet et utenrikspolitisk redskap, og det er farlig. Det er et brudd med den linjen Jens Stoltenberg har stått for. Vi må ha langsiktighet og forutsigbarhet når det gjelder våre barns sparepenger, fortsetter kunnskapsminister Sanner.

Barnas fond

Støre tar til motmæle mot kritikken fra Høyre. Han sier at Erna Solbergs parti med dette nekter å ta grep om de viktige utfordringene i vår tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer