GRANSKET: Fylkeslege Ketil Kongelstad (innfelt) satt i gang en gransking av fødeavdelingen ved sjukehuset i Kongsberg, der flere alvorlige hendelser de siste åra skal ha ført til dødsfall og alvorlige funksjonshemminger. Foto: Dagbladet/Helsetilsynet
GRANSKET: Fylkeslege Ketil Kongelstad (innfelt) satt i gang en gransking av fødeavdelingen ved sjukehuset i Kongsberg, der flere alvorlige hendelser de siste åra skal ha ført til dødsfall og alvorlige funksjonshemminger. Foto: Dagbladet/HelsetilsynetVis mer

Mener suspendert lege handlet uforsvarlig

Etter at et barn døde i mors liv ved Kongsberg sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Helsetilsynet mener at legen som ble suspendert etter at et barn døde i mors liv ved Kongsberg sykehus, handlet uforsvarlig under fødsler.

Statens helsetilsyn ser imidlertid ikke noen grunn til å frata legen og jordmoren autorisasjonen, men vurderer å gi dem en advarsel.

- Med det vi kjenner til i dag, har vi ikke funnet grunnlag for noen alvorligere reaksjon enn en advarsel, sier avdelingsleder ved Statens helsetilsyn Gorm Are Grammeltvedt til NRK.

Helsetilsynet venter på mer informasjon fra Kongsberg sykehus før de kommer med en endelig avgjørelse i saken.

- Den viktigste vurderingen vi tar, er knyttet til forholdene ved fødeavdelingen, og da går det ut på ledelse og internkontroll knyttet til de hendelsene som har kommer fram, sier Grammeltvedt.

Fødeavdelingen på Kongsberg ble stengt 29. januar. Helsetilsynet grep inn etter at et ufødt barn døde, og ga sykehuset pålegg om å iverksette tiltak.

Det er Vestre Viken helseforetak som bestemmer om avdelingen kan åpnes igjen.

Den suspenderte legen har til sammen sju tilsynssaker mot seg. I løpet av de siste fire årene har han vært involvert i fire fødsler med fatalt utfall. Tre barn har dødd, mens ett har fått alvorlige skader.(NTB)


GRANSKET: Sykehusskandalen. Klinikkdirektør Jardar Hals i Vestre Viken Helseforetak sa ledelsen satt alle krefter inn på å få fram alle fakta i saken. FOTO: HENNING LILLEGÅRD /DAGBLADET.
GRANSKET: Sykehusskandalen. Klinikkdirektør Jardar Hals i Vestre Viken Helseforetak sa ledelsen satt alle krefter inn på å få fram alle fakta i saken. FOTO: HENNING LILLEGÅRD /DAGBLADET. Vis mer