MOTTATT POLITISK ASYL: Syrias president, Bashar al-Assad, kan ifølge UPI ha fått politisk asyl i Russland, da det 14. januar kom fram at han bor på et russisk krigsskip i Middelhavet. En arabisk avis har snakket med etterretningskilder nære presidenten. Foto: NTB Scanpix
MOTTATT POLITISK ASYL: Syrias president, Bashar al-Assad, kan ifølge UPI ha fått politisk asyl i Russland, da det 14. januar kom fram at han bor på et russisk krigsskip i Middelhavet. En arabisk avis har snakket med etterretningskilder nære presidenten. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mener Syrias president kan ha fått politisk asyl i Russland

- Bashar al-Assad bor på krigsskip beskyttet av russiske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Syrias president, Bashar al-Assad, og hans familie kan ha fått politisk asyl fra Russland - da de skal være bosatt på et krigsskip i Middelhavet - sikret av russiske myndigheter.

Det skriver nyhetsbyrået United Press International (UPI).

Ifølge den arabiske avisa Al-Watan, som siterer etterretningskilder, bor Assad og familien sammen med sitt hjelpemannskap på skipet. Kildene forteller at den syriske presidenten bare forlater skipet de gangene han blir flydd med helikopter for å delta på møter og offisielle arrangementer i Syria.

De gangene det skjer, lander han ifølge nyhetsbyrået på et hemmelig sted, hvorpå han - med store sikkerhetsstyrker rundt seg - blir frakta videre til «presidentpalasset».

«Assads opphold på krigsskipet foreslår at han har fått politisk asyl av Russland, men det er ingen offisiell kommentar fra Moskva på det,» hevder UPI.

Den syriske presidenten holdt sin første offentlig tale på seks måneder da han snakket tidligere denne måneden - hvor han svor til at han ville bli i Syria og kjempe til døden om nødvendig.

Han innledet talen med å kreve «full nasjonal mobilisering» for å bekjempe opprøret i Syria. Lidelsene er overveldende, og sikkerheten og tryggheten er borte, framholdt han.

- Nasjonen er for alle, og vi må beskytte den. Vi må heve oss over politiske motsetninger. Vår framtid står på spill, sa Assad, som lovte fortsatt kamp mot det han kaller «terrorister».

Nyhetsbyrået siterer den russiske utenriksministeren Segei Lavrov, som søndag uttalte at han mente Assad «aldri» ville kunne gå av makten.

- Det er umulig å gjennomføre, sa Lavrov.

FØRSTE TALE PÅ SEKS MÅNEDER: Bashar al-Assad holdt sin første tale på seks måneder 6. januar i år. Foto: NTB Scanpix
FØRSTE TALE PÅ SEKS MÅNEDER: Bashar al-Assad holdt sin første tale på seks måneder 6. januar i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer