Mener terrorsiktet (29) presset finansakrobat

Den antatte hovedmannen i terrorsaken i Oslo er siktet for utpressing av Thomas Øye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg kan bekrefte at han er siktet for utpressing mot Thomas Øye, sier politiadvokat Sven Arild Damslora i Økokrim til Dagbladet.no.

Det er politiadvokat Anja Bech som har tatt ut siktelsen, som er datert 10. januar.

- Jeg kan bekrefte at han er siktet etter straffelovens §266, utpressing. Det er mot Thomas Øye. Utover det kan jeg ikke si noe om saken, ettersom den fremdeles er under etterforskning, sier Bech til Dagbladet.no.

29-åringen er fra før siktet i forbindelse med skytingen mot synagogen i Oslo og planlegging av terroraksjoner mot Israels og USAs ambassader i fjor.

Ikke anmeldt

- Min klient benekter å ha bistått i utpressing i koffertsaken. Han har ingen befatning med denne saken overhodet etter egen forklaring. Vi tar til etterretning at han heller ikke er anmeldt, men at dette er en sak som Økokrim har startet etter anmodning fra PST og ikke fordi Øye har hevdet seg fornærmet, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.no.

Fredag var det fengslingsmøte i denne saken i Oslo tingrett. PST har bedt om fire nye uker i varetekt for de siktede.

Dagbladet.no har tidligere skrevet om hvordan den terrorsiktede 29-åringen og en av hans medtiltalte i terrorsaken, er knyttet til skuddene mot soveromsvinduet til dørvakten Jan Ivar Ringstad i Askim.

Samme våpen som ble brukt i Askim, skal være knyttet til 23 skudd mot huset til en familie på Kolsås. Familiefaren (41) som eide huset hadde i lang tid jobbet tett sammen med finansakrobaten Øye.